Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Ю. Вілкул: У Кривому Розі турбота про ветеранів, Захисників та Захисниць, їх родин – є одним з пріоритетів міста

Створено: 2024-05-03 14:43:06Оновлено: 2024-05-03 14:45:54

У Кривому Розі для підтримки ветеранів війни та їх родин впроваджується нова ветеранська політика – політика Героїв. Це і пряма матеріальна допомога від міста, і 70 різних заходів – реабілітаційних, медичних, адміністративних, освітніх, соціальних та інших. В тому числі з вересня минулого року запрацював сервісний офіс «Ветеран», який виконує функції сервісного офісу у справах ветеранів. Для комфорту та безпеки відвідувачів зараз триває реконструкція будівлі, у якому розташований офіс. Робочу нараду щодо ходу ремонтних робіт провів в.о. міського голови Юрій Вілкул.


«У підтримці ветеранів, Захисників та Захисниць, їх родин у нашому місті проводиться нова ветеранська політика – політика Героїв. Це - підтримка з міського бюджету ветеранів та сімей загиблих військовослужбовців, щомісячні виплати членам сімей військовослужбовців, які загинули або зникли безвісти та інші види допомоги.


Також, це - максимальна допомога в наданні послуг через створений один із перших в Україні офіс «Я-Ветеран», який надав вже майже 9 тис послуг ветеранам та членам їхніх сімей і безкоштовні юридичні консультації, безкоштовний відпочинок для дітей у комунальному таборі у лісі. Крім того, понад 200 об’єктів підприємницької діяльності надають за карткою «Я-Ветеран» знижки від 5% до 42%, та багато іншого.


З вересня 2023 року запрацював сервісний офіс «Ветеран». Цей офіс надає підтримку та допомогу ветеранам, які повертаються з війни, переходять від військової служби до цивільного життя. Зараз триває реконструкція приміщення будівлі, де розташований сервісний офіс, адже відвідувачам, а це люди, які захищали незалежність, суверенітет України та членам їх сімей, повинно бути зручно та комфортно»,- підкреслив Юрій Вілкул.

Реконструкція приміщень комунального некомерційного підприємства «Сервісний офіс «Ветеран» розпочалась минулого року. У 2023 році завершене проєктування та отримано робочий проєкт. З березня поточного року будівельники розпочали ремонтні роботи. Виконали демонтаж: внутрішнього та зовнішнього оздоблення стін, підлоги, всіх інженерних мереж, дерев’яних вікон та дверей. Перепланували приміщення та замінили вікна на енергозберігаючі.


Буде влаштування внутрішніх мереж вентиляції, кондиціонування, пожежної безпеки, відеонагляду та охоронної сигналізації і приміщень. Для безперешкодного пересування людей з інвалідністю в приміщеннях офісу передбачено відсутність порогів та перепадів, буде встановлений санвузол із урахуванням особливих потреб. Біля офісу буде укладена тактильна плитка та збудований пандус, а також приладнано вертикальний підйомник. Навколо реконструйованих приміщень влаштують водонепроникне вимощення, зроблять замощення плитками та облаштування місць для паркування автомобілів і облаштувані зелені зони.


Зараз виконуються роботи з утеплення цокольної частини стін та облицювання надземної частини цоколю плитами з натурального граніту.

«У частині офісних приміщень буде передбачене обладнання відкритого простору за концепцією OPEN SPACE з виділенням окремих робочих місць скляними перегородками. Також, буде розташування трьох кабінетів з обладнанням робочих місць. У складі побутових приміщень запроєктовано: кімнату для персоналу, вбиральні та універсальний санвузол для людей з інвалідністю. Будівельні роботи йдуть за планом, у липні офіс відкриє свої двері для відвідувачів»,- зазначив Валерій Катькін.



03 травня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради