Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Є. Удод: Наші військовослужбовці завжди можуть розраховувати на підтримку рідного міста! У нас працює унікальна комплексна програма допомоги учасникам бойових дій та їхнім родинам – вона повністю збережена та буде продовжена і у 2022 році

Створено: 2021-12-30 13:28:57Оновлено: 2021-12-30 13:30:55

Керівництво міста та командування військової частини 3011 привітали військовослужбовців з 30-ю річницею з дня створення 21 окремої бригади охорони громадського порядку імені Петра Калнишевського Національної гвардії України.

Перший заступник міського голови Євген Удод сказав: «Особовий склад вашої частини завжди був прикладом високого професіоналізму, витримки, патріотизму, мужності й героїзму. Місто завжди спрямовувало зусилля на вирішення важливих проблем і потреб військових. У цьому році з міського бюджету для потреб частини виділено 750 тис грн на придбання легкового автомобіля спеціалізованого призначення та матеріалів для створення тренувального майданчика. Ми будемо й надалі вирішувати питання, які стосуються підтримки на належному рівні вашої військової частини, умов проживання та несення служби військовослужбовцями. Також, криворіжці завжди пам’ятатимуть земляків, які віддали своє життя за рідну землю. І запевняю – місто допомагало й буде допомагати воїнам і ветеранам усіх поколінь та їхнім родинам. Ніхто не залишиться без підтримки».

У ході реалізації Комплексної програми підтримки учасників АТО та ООС, членів їх сімей протягом 2014-2020 років з міського бюджету виділено понад 219 млн грн. У 2021 році на соціальну підтримку вищезазначених категорій у міському бюджеті передбачено 46,5 млн грн, в тому числі, на виплату матеріальної допомоги, харчування дітей у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах, надання медичних послуг та інше.

Протягом року виплачується одноразова матеріальна допомога учасникам бойових дій АТО/ООС по 5000 грн. Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, перебуваючи у Кривому Розі, подякувала криворіжцям за те, що влада і громада багато роблять для соціальної підтримки та реабілітації військовослужбовців.

Командир 21 окремої бригади охорони громадського порядку ім. П. Калнишевського Національної гвардії України, полковник, Володимир Бєлоусов, вітаючи бійців бригади зазначив: «Сьогодні, в умовах військової агресії, національні гвардійці - контрактники гідно виконують бойові завдання у рамках операції об’єднаних сил на сході України. Сумлінно, з почуттям високої відповідальності ми виконуємо також завдання на міських маршрутах патрулювання, під час спортивних, культурних та інших масових заходів, які проводяться у нашому місті».

Перший заступник міського голови Євген Удод разом з військовослужбовцями вшанував пам'ять героїв – криворіжців, які загинули під час виконання військового обов’язку в зоні проведення антитерористичної операції на сході України та поклали квіти до підніжжя пам’ятника Генерал-майора Олександра Радієвського.

30 грудня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради