Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Що потрібно знати переселенцям-пенсіонерам?

Створено: 2014-12-30 16:19:22Оновлено: 2014-12-30 16:21:22

Куди необхідно звертатися пенсіонерам, які переселилися з Донецької та Луганської областей до інших регіонів України, для продовження виплати пенсії за місцем фактичного перебування (проживання)?

Найперше, що необхідно зробити, - стати на облік як внутрішньо переміщена особа.

1. Звернутися до регіонального штабу з питань переселенців  (вул. Орджонікідзе, 52).

А також

2. Звернутися до районного управління праці та соціального захисту населення за місцем перебування. Адреси та номери телефонів районних управлінь праці та соціального захисту населення м. Кривого Рогу розміщені на офіційному  веб-сайті виконкому міської ради.

Які для цього документи необхідно надати?

Для взяття на облік переселенець заповнює заяву. Також він дає згоду на обробку, використання, зберігання його персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».

Разом із заявою громадянин України пред’являє паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу; іноземець або особа без громадянства – паспортний документ, посвідку на постійне проживання або інший документ, що посвідчує особу.

Для продовження виплати пенсії після переїзду необхідно звернутися до районного управління Пенсійного фонду України, де пенсіонер фактично перебуває (проживає).

Надати заяву про запит пенсійної справи та довідку про взяття на облік. До заяви додаються копії документів, що посвідчують особу пенсіонера (паспорта та пенсійного посвідчення), а також копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера.

Якщо пенсіонер виїхав до іншого регіону і вже отримує там пенсію, чи потрібно йому додатково надати до управління Пенсійного фонду довідку про взяття його на облік як особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або проведення Антитерористичної операції?

Такий пенсіонер має обов’язково звернутися до територіального органу соціального захисту  населення та отримати довідку про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення Антитерористичної операції, видану відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 №509. Інформація про реєстрацію особи та отримання нею довідки надійде до органу Пенсійного фонду від органів соціального захисту населення шляхом електронного обміну.

Яким чином буде проведено виплату пенсії за період до місяця взяття на облік пенсіонера за місцем фактичного перебування (проживання)?

За даними електронної пенсійної справи, виплата пенсії провадиться з місяця, наступного за місяцем припинення її виплати за попереднім місцем проживання згідно з атестатом.

Пенсію за місцем фактичного перебування (проживання) можна отримати через підприємство поштового зв’язку або через обрану банківську установу, з якою органом Пенсійного фонду укладено відповідний договір.

Чи можливе переведення пенсійної справи пенсіонера у разі звернення його родичів?

Ні, заява на запит пенсійної справи за новим місцем проживання подається пенсіонером особисто до органу, що призначає пенсію, за новим місцем проживання (реєстрації). Це визначено пунктом 1.5 Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України  «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 25.11.2005 №22-1.

Який порядок виплати допомоги на поховання пенсіонерів, які перебували на обліку в управліннях Пенсійного фонду України на тимчасово окупованій території або в районі проведення Антитерористичної операції?

Виплату допомоги на поховання та недоотриманої пенсії померлого здійснює управління Пенсійного фонду України на території, контрольованій українською владою, до якого звернулися особи, які мають право на отримання цих виплат відповідно до законодавства, які самі мають довідку про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території або в району проведення Антитерористичної операції, яка видається згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 №509.

Заявнику необхідно надати відповідну заяву разом із витягом з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть, а також довідку про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території або в району проведення Антитерористичної операції, яка видається згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 №509.

За який строк забезпечується переведення пенсійної справи?

Переведення пенсійної справи здійснюється протягом 10 днів.

Куди потрібно звернутись, щоб з’ясувати хід переведення пенсійної справи та дату проведення виплати пенсії?

Із зазначених питань необхідно звернутись до управління Пенсійного фонду, до якого надано заяву про переведення пенсійної справи. Адреси та номери телефонів районних управлінь Пенсійного фонду України м. Кривого Рогу розміщені на офіційному  веб-сайті виконкому міської ради.


 

30 грудня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради