Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Відбулося останнє у 2013 р. пленарне засідання сесії Криворізької міської ради

Створено: 2013-12-30 15:26:20Оновлено:

30 грудня відбулося останнє у цьому році пленарне засідання сесії Криворізької міської ради.  Депутати розглянули 66 питань, що стосувалися  соціально-економічного розвитку  Кривого Рогу: надходжень до  бюджету,  реалізацію  програм та впровадження нових  проектів.

У  2013 році    Кривий Ріг демонстрував  позитивну динаміку  росту   практично у всіх галузях. Завдяки  підтримці керівництва держави, обласної влади,  Кривий Ріг   за 10 місяців поточного року отримав  субвенцій і дотацій на   667 мільйонів  гривень. Це дало змогу реалізувати  низку програм економічного та соціального розвитку, згідно ініційованої Президентом  України Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Забезпечене суспільство, конкурентноздатна економіка, ефективна держава».   

 Протягом  січня-жовтня 2013 року на виконання міських цільових програм спрямовано  478,7 млн. грн.,  що  на  68,8 млн.грн  більше, ніж у 2012 році.

Обсяг  реалізованої промислової продукції за цей період склав 64,4 млрд.грн – це майже   40%  від обсягу реалізації  всієї Дніпропетровської області.

Середня заробітна плата по місту зросла  до 3779 гривень – це на 14% більше, ніж по області і на  17%   - більше,  ніж   по Україні.

У  загальнодержавному  конкурсі на місто кращого благоустрою,    Кривий Ріг    увійшов до трійки найбільш упорядкованих міст України.  Така висока оцінка  - результат  копіткої та системної роботи міської влади у  покращенні благоустрою та озеленення міста, ремонту автошляхів,   втілення в життя  крупних  інфраструктурних об’єктів.  

У переліку знакових подій 2013 року: завершення 1 етапу реконструкції історичної частини міста – проспекту Карла Маркса (Центрально-Міський район), відкриття «північних ворот» Кривого Рогу - станції  «Рокувата», реконструкція парку  імені   50-річчя Радянської України, облаштування Центральної алеї на  мікрорайоні 5-й Зарічний, впорядкування зони відпочинку біля води у  Тернівському районі, благоустрій   вулиці  Переяславської та парку імені Савицького в Інгулецькому районі.   

На утримання та ремонт  автошляхів  у 2013 році з міського бюджету виділено близько 100 млн. грн.

«Ми відкрили  ділянку дороги у напрямку Криму. На Нікопольському шосе не тільки відновлено дорожнє покриття, розмітка та знаки, а й змонтована сучасна мережа освітлення, -  зазначив Юрій Вілкул, - як ми й планували, світлішими вночі стали вулиці й автомагістралі  Кривого Рогу. За рік  встановлено близько 25  тисяч нових ламп».

У грудні місто отримало 43 одиниці комунальної техніки, які  100% забезпечили потреби Кривого Рогу у снігоочисних та прибиральних машинах.

Загальна вартість сучасної техніки  -  40 мільйонів гривень. Це – кошти   обласного та міського бюджетів.

«На разі, ми розраховуємо на конструктивну роботу парламентаріїв щодо прийняття бюджету на 2014  рік  в найкоротший термін, - сказав міський голова Юрій Вілкул, - в той же час,  прийняті всі заходи для того,     щоб    місто нормально функціонувало,  всі виплати проводилися вчасно і у встановленому  обсязі».  

Рішенням  XLI сесії  міської  ради  більше 130 мільйонів гривень додаткових субвенцій направлено на погашення заборгованості по різниці в тарифах. А це означає, що підприємства – надавачі послуг зможуть  безперебійно та у повному обсязі постачати  у домівки городян тепло і гарячу воду. 

Також, затверджена    Програма зайнятості населення  на 2014-2017 роки. Розроблені заходи не лише   з працевлаштування, але й перенавчання людей, велика увага приділяється легалізації  ринку праці.   

Підтримку отримали  і підприємства міського електротранспорту.

КП «Швидкісний трамвай» додатково виділено 3,5 млн. грн, «Міському тролейбусу» - 2,8 млн. грн.

У 2014 році розпочнуть діяльність  2 комунальних підприємства. Їх основною метою буде контроль за якістю продуктів  та підтримка місцевих товаровиробників.

 Забезпеченням городян  продукцією сільського господарства за конкурентними цінами  займатиметься  КП «Аграрний ринок» . Про повноцінне, здорове харчування  школярів дбатимуть працівники  комунального підприємства «Комбінат здорового харчування».   Придбання    продуктів для закладів освіти   здійснюватиметься за рахунок оптових закупівель  лише від товаровиробників, що   дозволить більш ефективно та прозоро використовувати бюджетні кошти ,планується також розробити дієтичне харчування  для дітей,  буде посилений  контроль за якістю  продукції та раціоном харчування  юних криворіжців. 

Рішенням сесії  затверджена Концепція створення  на території Кривого Рогу індустріального парку «Кривбас».  Це перспективний напрямок розвитку, за яким сьогодні йдуть європейські та  світові економічні лідери.  Утворення   індустріального парку передбачає суворе дотримання учасниками вимог з  екології  та енергоефективності.

Крім того, передбачається  працевлаштування переважно  жителів нашого міста, причому, на наукомістких та високотехнологічних виробництвах.

Відділ преси та інформації апарату міської ради виконкому
(056)440-04-32,
mediakrivbass@ukr.net


 

 

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради