Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

ЯК УСТАНОВИТИ ОПІКУ НАД МАЙНОМ ДИТИНИ-СИРОТИ ЧИ ДИТИНИ, ПОЗБАВЛЕНОЇ БАТЬКІВСЬКОГО ПІКЛУВАННЯ?

Створено: 2023-10-30 15:15:50Оновлено: 2023-10-30 15:19:20

Збереження належного на праві власності або на праві користування житла за дітьми-сиротами, або  дітьми, позбавленими батьківського піклування, регулюється Законом України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування».

Аби вирішити питання щодо встановлення опіки над майном, піклувальникам, прийомним батькам, опікунам, або батькам-вихователям необхідно  звернутися до  Центру «Віза» («Центр Дії») або його територіальних підрозділів.

Тож, щоб отримати адміністративну послугу, необхідно подати:

  • заяву встановленого зразка;
  • копію свідоцтва про народження дитини (з 14 років додатково - копію паспорта дитини), у тому числі копію документа з відображенням інформації в електронному вигляді, отриманого з  Єдиного державного вебпорталу електронних послуг «Портал Дія»;
  • копію рішення про влаштування дитини, завірену належним чином (якщо дитина з іншої адміністративно-територіальної одиниці);
  • копії документів, що підтверджують статус дитини;
  • копії документів, які підтверджують право власності дитини на майно.

У разі подання копій документів, не засвідчених нотаріально або суб'єктом, що їх видав, для засвідчення копій необхідно надати оригінали документів.

Порядок і спосіб подання документів, необхідних для отримання послуги.

Заява та пакет документів подаються в Центр особисто або через законного представника, надсилаються поштою (рекомендованим листом з описом вкладення).

Якщо документи подаються особисто, заявник пред'являє документ, що посвідчує його особу,  у тому числі копію документу з відображенням інформації в електронному вигляді, що міститься у паспорті громадянина України у формі картки отриманого з Єдиного державного вебпорталу електронних послуг «Портал Дія».

У разі подання заяви представником додатково подається примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) документа, що засвідчує його повноваження.

Результат послуги – рішення виконкому районної у місті ради про встановлення опіки над майном. Рішення про встановлення опіки над майном приймається за місцем знаходження майна за поданням служби у справах дітей.

Послуга надається безоплатно.

Строк надання послуги – до 30 календарних  днів.

Нагадуємо, що Центр «Віза» («Центр Дії») та його територіальні підрозділи здійснюють прийом документів та видачу готових результатів послуг за попереднім записом до електронної черги.

Зареєструватись в електронній черзі можна скориставшись сторінкою «Електронна черга» - «Попередня реєстрація» вебпорталу Центру «Віза» або мобільним застосунком «Попередня реєстрація в електронній черзі Центру «Віза», безкоштовно завантаживши його   в   GooglePlay   за   посиланням  https://cutt.ly/ey7BNo5 або за допомогою QR-коду:

 

Центр «Віза» («Центр Дії») #Доступно всім – зручно для кожного!

 

 Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
e-mail: [email protected]

                                                                                                                http://viza.kr.gov.ua



30 жовтня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради