Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Завдяки злагодженій роботі служб соціальної сфери у Кривому Розі населенню міста надається широкий спектр соціальних послуг

Створено: 2012-10-30 09:36:41Оновлено:

01 листопада в залі засідань виконкому міської ради відбувся урочистий прийом міського голови Юрія Вілкула працівників соціальної сфери з нагоди професійного свята, де зібралися представники цієї гуманної і дуже непростої сфери обслуговування громадян. Їхня діяльність потребує не лише професійних навичок, але й особливого чуйного ставлення до людей. У Кривому Розі близько 300 тисяч жителів отримують державну соціальну підтримку.

Міська влада приділяє велику увагу вирішенню соціальних питань жителів Кривого Рогу. Насамперед, робота місцевої влади спрямована на підтримку та захист ветеранів, пенсіонерів, інвалідів, дітей-сиріт та багатодітних сімей та інших мало захищених категорій громадян. Особливу увагу влада приділяє роботі з інвалідами. Це не тільки соціальні виплати, але й допомога в отриманні освіти, а також працевлаштування людей з особливими потребами.

Для надання різних видів соціальної допомоги за рахунок коштів місцевого бюджету утримується мережа установ соціальної сфери. На обслуговуванні в 8 комунальних установах «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» перебуває 15,5 тис. (за аналогічний період 2011 року – 14,6 тис.) пенсіонерів та інвалідів, переважно ветеранів війни та праці, яким протягом 2012 року надано 2,1 млн. різноманітних послуг (за аналогічний період 2011 року – 2,0 млн.).

З грудня 2010 року функціонує комунальна установа «Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів у м. Кривому Розі», який допомагає дітям-інвалідам в соціальній реабілітації та адаптації. Центр забезпечує комплекс реабілітаційних послуг, спрямованих на відновлення і компенсацію порушених або втрачених функцій організму дітей. Відкрито нову групу для дітей у віці від 7 до 14 років. Протягом минулого року цією комунальною установою розширено спектр надання послуг. Щоденно центром надаються реабілітаційні послуги близько 50 дітям-інвалідам. За рахунок коштів бюджету розвитку на сьогодні виконується капітальний ремонт харчоблоку Центру по вул. Вокзальній, 8 (вартість проекту 1,1 млн. грн.). Центру реабілітації виділено окрему будівлю по вул. Вольній, 2,а, в якій планується провести реконструкцію. Це надасть можливість запровадити нові форми роботи щодо забезпечення реабілітації дітей з особливими потребами та розширити контингент отримувачів цих послуг. У поточному році Програмою соціально-економічного розвитку міста на 2012 рік передбачено 600 тис. грн. для виконання проектно-вишукувальних робіт. Орієнтовні терміни будівництва 2013-2014 роки, кошторисна вартість об’єкта 20,0 млн. грн.

Для утримання самотніх громадян похилого віку, інвалідів, ветеранів війни та праці, які потребують стороннього догляду, побутового і медичного обслуговування, за рахунок коштів міського бюджету утримуються комунальні установи «Будинок милосердя» та «Будинок милосердя «Затишок».

Приділяється увага громадянам, які опинилися у скрутних життєвих умовах та тим, хто повернувся з місць позбавлення волі. У місті функціонує комунальне підприємство “Будинок нічного перебування”. Заклад розрахований на 60 чол., а у зимовий період, під час складних погодних умов, заклад готовий прийняти до 100 чол. вказаних категорій громадян.

Вперше за останні роки у 2011 році комунальним установам соціальної сфери міста з бюджету розвитку виділено 1,5 млн. грн. на поліпшення умов перебування підопічних, впровадження енергозберігаючих заходів, проведення ремонтних робіт тощо. На 2012 рік виділено 1,7 млн. грн.

Місцева влада докладає максимум зусиль для покращення соціального захисту та соціального обслуговування жителів міста. Але без самовідданої праці і відповідального ставлення до своєї роботи працівників соціальної сфери неможливо досягти великих результатів. На зустрічі Юрій Вілкул відмітив велику роль у цій роботі працівників даної галузі: «Труд працівників соціальної служби дуже важливий і необхідний для тих людей, які потребують уваги і допомоги».

Міський голова відзначив нагородами кращих працівників соціальної сфери міста.

(0564)92 13 03, [email protected]

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради