Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ю. Вілкул: Учитель - одна із найблагородніших професій, ми пишаємося нашими педагогами і, незважаючи на всі сьогоднішні проблеми, завжди будемо їх підтримувати

Створено: 2021-09-30 14:34:19Оновлено: 2021-09-30 14:37:36

Криворізькі педагоги своєчасно і в повному обсязі отримують заробітну плату та кошти на оздоровлення. Крім того, для вчителів збережені всі надбавки, а для школярів - безкоштовне харчування учнів 1-4 класів та всіх дітей пільгових категорій.  До професійного свята педагогічні працівники отримають  премію з міського бюджету загальною сумою понад 20 мільйонів гривень, яку повинна була б, але не виплатила держава.  Це - майже 11,3 тисячі вчителів, які працюють в 331 комунальному закладі освіти.

Напередодні  професійного свята криворізькі педагоги приймали поздоровлення та  слова вдячності  від міста.  В.о. міського голови Юрій Вілкул поспілкувався з вчителями міста вручив міські відзнаки кращим працівникам галузі освіти та підкреслив, що розвиток освіти, підтримка вчителів завжди у пріоритеті - тільки у 2020-2021 роках з міського бюджету  на освіту спрямовано понад 2,5 млрд грн, це третина бюджету міста.  Незважаючи на карантинні обмеження, у понад 20 освітніх закладах проводяться капітальні ремонти, більшість з них - на завершальній стадії. Крім того, до початку навчального року майже у всіх закладах проведені поточні ремонти.

Криворізькі педагоги зберігають провідні позиції в усіх напрямках,  беруть участь та перемагають на професійних освітянських конкурсах, готують учнів  та студентів, які гідно представляють рідне місто  на Всеукраїнських і міжнародних предметних олімпіадах, інтелектуальних і творчих конкурсах, фестивалях, спортивних змаганнях. За минулий навчальний рік 214 криворізьких  випускників отримали золоті та срібні медалі

Юрій Вілкул наголосив: «Ви, по суті, формуєте, навчаєте  майбутнє Кривого Рогу – наших дітей, яким  далі розвивати місто, робити його гарним,  сучасним та  ошатним.  І за це вам – щира вдячність.   Як педагог із майже 40- річним  науково-педагогічним стажем я пишаюся нашими освітянами і хочу запевнити – місто й надалі   робитиме все, щоб забезпечити комфортні умови для навчання наших дітей, підвищення кваліфікації вчителів, вирішувати проблеми комплектації шкіл, створюючи всі можливі умови для отримання якісної освіти. Сподіваюсь на те, що ви й  надалі працюватимете так само творчо і самовіддано, з глибокою повагою до обраної справи» .

Коштом міського бюджету в закладах освіти постійно покращується матеріально-технічна база, впроваджуються нові проєкти й методики навчання. У рамках об’єднаної програми Вілкула -Павлова тривають роботи з поточних і капітальних ремонтів закладів освіти, впровадження енергозберігаючих технологій:   заміна та установка енергозберігаючих вікон, установка індивідуальних теплових пунктів у дитячих садках та школах. Модернізуються класні кабінети, їдальні та харчоблоки. Крім того, тривають ремонти спортивних та актових залів.

Задля безпеки школярів  в рамках програми  Вілкула–Павлова  реалізується проєкт «Безпечна школа»: в освітніх закладах встановлюються  системи відеоспостереження, батьки можуть проконтролювати харчування та  вхід–вихід своєї дитини із школи з допомогою  «Картки криворіжця».  

«Другий рік поспіль педагоги працюють в умовах карантину. За таких умов, в період посиленого карантину школи продовжують працювати дистанційно, всі працівники криворізьких шкіл отримують заробітну платню в повному обсязі. Щоб запобігти поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, місто подбало про організацію протиепідемічних заходів. За рахунок бюджетних коштів було придбано безконтактні термометри та дезінфікуючі засоби. Для подальшої безперебійної роботи навчальних закладів, наразі більше 80% працівників шкіл вакциновано, що дозволило не закривати школи на карантин і продовжити очне навчання», - зазначила директор департаменту освіти і науки Тетяна Кріпак.

30 вересня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради