Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Криворізькі бібліотекарі до професійного свята отримали премію з міського бюджету

Створено: 2021-09-30 14:38:33Оновлено: 2021-09-30 14:41:52

Напередодні професійного свята робітників криворізьких бібліотек заохотили премією у розмірі посадового окладу. Фінансування відбулося коштом міського бюджету.

Про це повідомив в. о. міського голови Кривого Рогу, секретар міськради Юрій Вілкул: «Міська влада бачить, як бібліотекарі сьогодні щиро вболівають за своїх читачів, прагнучи, аби бібліотеки збереглися та мали сучасні приміщення, оснащення і нові ресурси. Реально підтримуємо їх у намаганні відповідати викликам часу, ставати сучасними центрами, де можна здобувати освіту та спеціальні знання, незалежно від віку, спілкуватися, знаходити однодумців та відповіді на актуальні питання».

У місті працюють 206 бібліотекарів. За рік вони обслуговують понад 110 тисяч читачів. Загальний фонд бібліотечних систем становить близько трьох мільйонів примірників і щороку оновлюється. У всіх бібліотеках міста є можливість доступу до мережі Інтернет. Створені комфортні умови для проведення творчих заходів: онлайн-конференцій, зустрічей із представниками різних та цікавих професій.

Директорка міської дитячої бібліотеки Олена Філанчук розповіла: «Ми бачимо, що у нас в місті бібліотеки розвиваються краще, ніж в інших містах. Ми спілкуємося з колегами і знаємо, про що говоримо. Ми розвиваємося за рахунок того, що нас підтримує міська влада, яка платить зарплату, комунальні платежі та регулярно купує нові книги, що цікавлять наших читачів».

Одним із важливих рішень міської влади у питанні всебічного розвитку жителів Кривого Рогу є підтримка мережі бібліотек. Адже вони є не тільки місцем, в якому люди можуть читати книги, але й розвиватися. Кривій Ріг має дві бібліотечні системи: «Міська бібліотека для дорослих» і «Міська дитяча бібліотека». Також у публічних бібліотеках діють 22 культурно-просвітницьких центри, які реалізовують такі проєкти:

У Центральній бібліотеці Кривого Рогу працюють Центр громадських ініціатив та Центр бібліотечного туризму і краєзнавчої інформації. Саме тут реалізуються спільні партнерські та волонтерські проєкти: «Літній читальний зал у парку імені Мершавцева», Школа безпеки для неповнолітніх, а також безкоштовний клуб розмовної англійської мови та клуб «Спілкуємося українською».

Також до Дня працівників освіти майже 11,3 тисячі педагогів 331 криворізького закладу освіти отримали грошову винагороду за сумлінну працю. Виплату профінансували із міського бюджету.

 

30 вересня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради