Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Юрій Вілкул: «Ми й надалі будемо вирішувати всі питання, які сприяють підтриманню на належному рівні боєздатності військової частини»

Створено: 2015-09-30 16:56:02Оновлено: 2015-10-01 08:48:33

Криворізька військова частина 3011 Національної гвардії України відзначає 49 -ту річницю з дня заснування. За ці роки частина змінювала назву та підпорядкування, але незмінним залишався бойовий дух особового складу, його готовність відстоювати єдність та державний суверенітет країни. «Особовий склад частини, яка була сформована на руднику Карла Маркса 49 років тому , несе  службу з охорони громадського порядку у Кривому Розі. Ваше життя тісно пов’язане з життям наших мешканців, - сказав заступник  начальника Центрального  територіального  об’єднання Національного гвардії  України Олександр Голяков, - коли   жителі  Кривого Рогу   бачать солдат, які несуть  службу   на маршрутах патрулювання, вони   почуваються спокійно та упевнено.  Військовослужбовці захищають честь та  гідність  наших громадян і зараз  -незалежність  України!».

До визначної події на території частини 30 жовтня відкрили пам’ятник командиру військової частини, генерал – майору Олександру Радієвському, який загинув в бою за визволення Лисичанська. Він – точна зменшена копія пам’ятника легендарному командиру, що встановили у Сєвєродонецьку. Автором двох композицій є криворізький скульптор Володимир Токар. Відтепер місце,   де височіє пам’ятник генералу, стане майданчиком  з якого  бійці будуть заступати на службу з охорони  громадського порядку. 

«Сьогодні особовий склад частини несе службу у складі сил антитерористичної операції на Сході країни. Бійці проявляють приклади високого професіоналізму, витримки, патріотизму, мужності і героїзму, - зазначив на урочистостях міський голова Юрій Вілкул, - на превеликий жаль, при виконанні бойових завдань були поранені 19 воїнів, а три військовослужбовця загинули, захищаючи незалежність і територіальну цілісність нашої держави. Серед них і командир військової частини генерал-майор Олександр Радієвський. Пам’ять про його подвиг увічнений у цьому пам’ятнику».

Юрій Вілкул підкреслив, що місто допомагало й надалі підтримуватиме військову частину. Зокрема, цьогоріч з міського бюджету частині виділено 500 тис.грн. на придбання пального. Також, штаб допомоги криворізьким військовослужбовцям організував надання допомоги особовому складу на більш ніж 700 тис. грн. На ці кошти придбали і доправили бійцям засоби захисту, медикаменти, будівельні матеріали, технічні засоби, інструмент та обладнання, тощо.

«Ми дбаємо і про побут військовослужбовців в пункті їх постійної дислокації. На сьогодні майже завершений ремонт правого крила казарми, яка розташована на території 2-го військового містечка. Хочу запевнити, що ми й надалі будемо вирішувати всі питання, які сприяють підтриманню на належному рівні боєздатності військової частини»,- підкреслив мер.

Міський голова вручив високу відзнаку «Нагрудний знак за заслуги перед містом» III ступеня командиру 2 патрульного батальйону, підполковнику Сергію Гніденку та старшому інструктору (начальнику) кінологічної групи 1 патрульного батальйону, прапорщику Олександру Кочубею. Троє бійців військової частини отримали грамоти виконкому міськради.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(056)440-04-32,
mediakrivbass@ukr.net


 

30 вересня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради