Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі відкрито міський центр зайнятості, який відповідає європейським стандартам

Створено: 2011-09-30 13:21:55Оновлено:

29 жовтня за участі голови обласної державної адміністрації Олександра Вілкула та міського голови Юрія Вілкула відбулося урочисте відкриття сучасного Криворізького міського центру зайнятості, для роботи якого збудовано нове чотириповерхове приміщення.

Також в урочистостях взяли участь директор Державного центру зайнятості Володимир Галицький, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації; представники органів місцевого самоврядування; роботодавці Кривого Рогу.

Сучасний міський центр зайнятості відповідає європейським стандартам. Він має комфортні зали прийому, оснащені необхідним обладнанням кабінети, комп'ютерний клас, просторі зали для семінарів. Для малечі створена дитяча кімната, де батьки зможуть їх залишати під час спілкування зі спеціалістами. У роботу центру зайнятості впроваджені новітні інформаційні технології. Усі комп’ютери підключені до єдиної інформаційно-аналітичної системи служби зайнятості України.

Новий міський центр зайнятості об’єднає Дзержинський, Довгинцівський, Жовтневий, Саксаганський та Центрально-Міський районні центри зайнятості, що перебували у приміщеннях, які не відповідали сучасним вимогам. Таке об’єднання дозволить поєднати професіональний потенціал працівників центрів зайнятості, зменшити адміністративно-господарські витрати та розширити можливості служби зайнятості щодо надання соціальних послуг населенню, роботодавцям і соціальним партнерам.

«Ми будуємо країну, у якій кожен громадянин має відчувати захист і підтримку держави. Найсучасніші технології, комфорт європейського рівня, уважність та професійність персоналу – все це буде оточувати людей, які прийдуть в новий Центр», – зазначив губернатор Олександр Вілкул. Він підкреслив, що заклад є прикладом модернізації служби зайнятості.

Відкриття нового приміщення міського центру зайнятості - це невипадково, адже соціальна робота є вагомою частиною державної політики. "Головне завдання, яке ставить Президент України Віктор Федорович Янукович до представників влади усіх рівнів – бути обличчям для людей і працювати для людей, - відзначив міський голова Юрій Вілкул та додав - На сьогодні найважливішим завданням є працевлаштування молоді, в першу чергу випускників навчальних закладів. Міський центр зайнятості має інтегруватись в систему «школа – навчальний заклад – роботодавець» як посередник на ринку праці, розробник прогнозування та задоволення потреб міста в кадрах робітничих та інтелектуальних професій. Роль центру зайнятості повинна і в подальшому зростати у формуванні свідомого вибору професії учнівською молоддю. Протягом останніх років особлива увага в місті металургів та гірників приділяється профорієнтаційній роботі з молоддю, відродженню престижу робітничих професій».

Ю.Вілкул висловив побажання клієнтам центру зайнятості вирішити проблему безробіття і повернутися до праці, молоді – отримати перше робоче місце.

ДОВІДКА:

Більшість працюючого населення міста Кривого Рогу працює на підприємствах гірничо-металургійного комплексу, який представлений ринкоутворюючими підприємствами: ПАТ АрселорМіттал Кривий Ріг, ПАТ Північний, Центральний, Інгулецький, Південний гірничозбагачувальні комбінати.

У січні-вересні цього року завдяки районним центрам зайнятості Кривого Рогу працевлаштовано 6 тис осіб, що в 1,2 разів більше, ніж у відповідний період минулого року, 1,6 тисяч безробітних проходили профнавчання, що в 1,1 разів більше, ніж торік, 1,5 тисяч безробітних взяли участь в громадських роботах.

У 2010 році в Кривому Розі активними заходами сприяння зайнятості були охоплені понад 11,6 тисяч осіб, з них більше 7,4 тисяч працевлаштовані за направленням центру зайнятості, близько 2,4 тисяч безробітних здобули нову професію або підвищили кваліфікацію за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття 1,8 тисяч безробітних взяли участь у громадських роботах.

Центри зайнятості за участю органів місцевої влади, навчальних закладів та роботодавців проводять Дні зайнятості молоді, ярмарки вакансій, інформаційні уроки, спільно з керівниками підприємств проводять роз’яснювальну та інформаційну роботу серед молоді щодо набуття професій, підвищення престижу робітничих професій.


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради