Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Юрій Вілкул: У Кривому Розі продовжуються всі муніципальні соціальні виплати. У серпні допомогу від міста отримають ще понад 17 тисяч жителів

Створено: 2021-08-30 09:34:45Оновлено: 2021-08-30 09:36:01

У Кривому Розі триває і буде продовжена реалізація Об'єднаної Програми з розвитку міста, розробленої Костянтином Павловим та Юрієм Вілкулом напередодні минулих виборів. На серпневому засіданні виконкому міськради підтримані всі рішення соціального напрямку. На програми  соціального захисту  мешканців з міського бюджету спрямують ще 27,5 млн грн.

У Кривому Розі працює наймасштабніша в Україні  комплексна Програма соціального захисту жителів, яка передбачає понад 50 різних видів матеріальних допомог, пільг та компенсацій.

«Без перебільшення можемо стверджувати,  що Кривий Ріг - місто соціального захисту та підтримки людей. Саме турбота  та забезпечення підвищення якості   життя криворіжців, які опинилися у складних умовах –   наше головне завдання. Незважаючи на пандемію та кризу, у нас  в місті не скорочена жодна міська соціальна програма», - підкреслив в.о. міського голови Юрій Вілкул на серпневому засіданні міськвиконкому, яке провів після того як 25 серпня більшість депутатів міськради обрали його секретарем, а значить, виконуючим обов'язки мера до наступних виборів.

Кривий Ріг не залишає і підтримує військових та родини загиблих в АТО/ООС. У серпні 1065 учасників бойових дій в зоні АТО/ООС отримають одноразову допомогу від міста у розмірі  5 тис. грн. З початку року таку допомогу вже отримали 3470 бійців.

«Місто надає підтримку ветеранам, інвалідам, афганцям, чорнобильцям, військовослужбовцям та іншим категоріям мешканців. Продовжується започаткована минулого року виплата матеріальної допомоги дітям, що мають статус «Дитина, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів», підтримку з міського бюджету у розмірі 5 тисяч гривень отримають  24 дитини. З початку року  вже 174 дитини отримали цю підтримку. Така допомога надається лише у Кривому Розі» - наголосила Інеса Благун, директор департаменту соціальної політики.

Цього місяця буде виділена матеріальна допомога 490 воїнам-інтернаціоналістам. А з початку року її вже одержали 1281 воїн та родини загиблих. Крім того, продовжуються виплати ліквідаторам аварії на ЧАЕС на відшкодування вартості проїзду автомобільним або залізничним транспортом один раз на рік. Ці пільги передбачені законодавством, але держава кошти на них не виділяє. У цій ситуації  чорнобильців підтримало місто,  У 2021 році  таку допомогу отримали 5 ліквідаторів.

Кривий Ріг  - єдине місто в Україні, що надає матеріальну підтримку всім без винятку родинам, які виховують дітей з інвалідністю.  У серпні 211 дітей отримають допомогу у розмірі  10 тисяч грн. З початку року з міського бюджету допомогу отримали родини 1909 особливих дітей.

Місто не залишає без уваги та продовжує роботу з виплати матеріальної допомоги криворіжцям у зв’язку зі скрутним матеріальним становищем та значними витратами на лікування. На це з бюджету спрямовується 1,4 млн грн. З початку року таку підтримку від міста вже одержали 3910 мешканців міста на суму 10,1 млн грн.

30 серпня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради