Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Цьогоріч у Кривому Розі навчальний рік стартує у звичайному режимі – діти підуть до школи, але з дотриманням карантинних вимог

Створено: 2021-08-30 15:56:56Оновлено: 2021-08-30 18:26:49

Першого вересня новий навчальний рік стартує у звичайному режимі для більш ніж шістдесяти тисяч криворізьких учнів. Усі 134 криворізькі школи готові до початку занять. Уперше за парти сядуть понад 6 тисяч першокласників, які навчатимуться за програмою Нової української школи (НУШ). Про пріоритети нового навчального року говорили учасники щорічної серпневої конференції освітян.

Заступник міського голови Сергій Мілютін озвучив приємну новину: за результатами ЗНО, криворізькі школи увійшли у ТОП-200 найкращих закладів освіти України.

Сергій Мілютін сказав: «Як міська влада, ми жорстко контролювали, щоб райони міста своєчасно підготували школи до початку занять 1-го вересня. Департамент освіти та науки звітував в. о. міського голови Юрію Вілкулу, що 100 % шкіл мають паспорти готовності і до початку навчального року, і до нового опалювального сезону. Наразі, завдання — забезпечити вакцинацію, насамперед, викладачів. Ми вже на рівні 45 %. Мета — 80 %. Для зручності вчителів вакцинацію мають організувати як прямо в школах, так і в центрах вакцинації. Ми поставили завдання всім директорам шкіл забезпечити виконання необхідних карантинних умов під час навчального процесу».

Заступник міського голови зазначив, що пріоритети міської влади — подальше підвищення якості освіти, довкілля, безпеки та побуту учнів, зростання професійного рівня педагогів.

Тетяна Кріпак, директор департаменту освіти та науки, розповіла: «Разом із Міносвіти ми працюємо над підвищенням професійного рівня педагогів, над перепідготовкою вчителів. Також, важливе завдання — створення для наших учнів безпечної та комфортної школи, вільної від насилля, від булінгу. До того ж ми працюємо над покращенням якості харчування».

Криворізькі педагоги активно вивчають новації, впроваджують краще із вітчизняної та зарубіжної практики. Актуальним залишається впровадження у школах новітніх інформаційних технологій. Серед лідерів напрямку — Криворізький Покровський ліцей та 109-та гімназія.

Директор 109-ої гімназії Сергій Кіслов зазначив: «Шість років тому ми підключили хмарні сервіси компанії “Гугл”. У минулому році — “Офіс-365”, тобто кожен наш учень має доступ до Гугл-сервісів і до сервісів “Майкрософт” у корпоративному об'ємі, передбаченому для освітніх закладів».

Директор Криворізького Покровського ліцею Іван Качалов сказав: «Радісною подією для нас у 21-му році була перемога в конкурсі “Громадський бюджет”, завдяки якому ми отримали чотири інтерактивні панелі. Особливо це важливо в умовах дистанційної освіти, тому що вона навчила нас працювати за допомогою сучасних технологій, обмінюватися інформацією, знаннями, досвідом, проводити бінарні уроки з учнями різних шкіл».

Сергій Мілютін, заступник міського голови, акцентував: «Наше завдання — щоб освіта була адаптована до справжніх потреб ринку праці. Тому, ми працюємо з Німеччиною, Польщею, щоб застосувати їхні досвід і кращі практики».

На конференції стало відомо: кожна школа самостійно обиратиме формат святкування 1 Вересня.

30 серпня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради