Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Стали відомі переможці дитячого футбольного турніру, присвяченого пам’яті легендарного тренера Олега Чумака

Створено: 2021-08-30 09:36:32Оновлено: 2021-08-30 09:38:17

У неділю, 29 серпня, у Кривому Розі підбили підсумки XI турніру імені легендарного тренера — Олега Чумака. Цьому заходу велику увагу приділяв Костянтин Павлов і багато років підтримує Юрій Григорович Вілкул

Гравці 8 команд боролися за головний приз змагань упродовж двох днів на запасному полі СК «Металург». Юні футболісти показали свою майстерність у спортивному протистоянні. У заключному матчі, що визначив переможця турніру, взяли участь юнаки з ФК «Надія-Нова» та «ДЮСШ №1 Кривбас-84». Чемпіонство та головний кубок здобули гості з Кам’янського. Гравці «ДЮСШ №1 Кривбас-84» 2010 року народження стали віце-чемпіонами та посіли друге місто, а команда Футбольної академії ФК «Кривбас» — третє. Кожен із фіналістів отримав медалі, дипломи та футбольні м’ячі, а команди — кубки з рук заступника міського голови Сергія Мілютіна. Чемпіону турніру — команді з Кам’янського, також подарували нову футбольну форму.

Виступаючи на закритті турніру, заступник мера зазначив: «Я вітаю переможців і хочу сказати: головне — що свято футболу, присвячене легендарному тренерові, відбулося. Цьому турніру велику увагу приділяв наш мер Костянтин Павлов та багато років підтримує Юрій Григорович Вілкул. Результати сьогоднішнього турніру свідчать, що у нас зростають талановиті діти, нові чемпіони. Перемоги будуть, і ми з упевненістю дивимося в майбутнє. Ми обов'язково продовжимо ці турніри. Тільки цьогоріч ми проводимо близько 500 різних футбольних змагань. Ми будуємо нові стадіони, нові спортивні комплекси. Мета — не просто побудувати, мета — забезпечити для молоді можливості займатися. Сьогоднішній турнір довів, що у нас приголомшлива молодь».

Микола Голік, тренер команди «Надія-Нова», розповів про участь у турнірі: «Це вже 11 наша участь у цьому турнірі. Я завжди радий сюди їхати — тут хороша футбольна школа, є чому хлопцям повчитися. Ми намагаємося йти в ногу з «Кривбасом». Цей турнір — просто знахідка, дуже корисний та своєчасний. Від нього багато хлопців починають зростати і ростуть до прем'єр-ліги. Звідси виходитимуть іще чимало футболістів, які будуть радувати не тільки Україну, але й Європу».

За підсумками усіх ігор визначили  зірок турніру, а саме:

  • кращим воротарем турніру визнали Кирила Джунківського з команди «ДЮСШ № 1 Кривбас-84»;
  • кращим захисником турніру  —  Гліба Фоміна з ФК «Кривбас»;
  • кращим бомбардиром турніру — Романа Щетину, ДЮСШ № 1 «Кривбас-84»;
  • кращим гравцем турніру — Олександра Перекреста, «Надія-Нова» (місто Кам'янець).

Кращому бомбардиру турніру за блискучий результат подарували ще й смартфон. Усі без винятку переможці цих номінацій отримали статуетки, які гравцям вручив заслужений працівник фізичної культури і спорту України Іван Коваленко.

Нагадаємо, на відкритті турніру присутні вшанували пам’ять двох знакових для чемпіонату людей: ініціатора змагань — загиблого мера Костянтина Павлова, та відомого криворізького тренера Олега Чумака.

30 серпня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради