Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

За ініціативи мера Юрія Вілкула у Кривому Розі буде створено онлайн-ресурс для учасників АТО

Створено: 2016-08-30 11:59:42Оновлено: 2016-08-30 12:01:11

У Кривому Розі створять спеціальний ресурс, на якому в онлайн-режимі кожен зможе дізнатися про те, що в місті робиться для підтримки учасників АТО, членів їх родин, а також про діяльність міського штабу допомоги криворізьким військовослужбовцям.

За два з половиною роки з міського бюджету виділено понад 40 млн. грн. на соціальну підтримку учасників АТО і членів їх сімей. Підтримка міста в три рази перевищує обсяги державної допомоги.

Начальник управління праці та соцзахисту Інеса Благун сказала: «Ідея полягає в тому, щоб кожна людина мала можливість отримати повну та об'єктивну інформацію про те, що в Кривому Розі робиться для воїнів АТО, яку допомогу надає на передовій землякам міський штаб допомоги військовослужбовцям. Таку задачу  поставив мер Юрій Вілкул і ми   працюємо над цим».

 На разі,  на офіційному сайті Криворізької міськради вже створене спеціальне  посилання «Захисникам Батьківщини», зайшовши   сюди учасники АТО, члени їх сімей можуть отримати всю необхідну інформацію про перелік пільг для воїнів і їх рідних, виплати матеріальної допомоги, лікування та санітарно-курортне  оздоровлення.

Кривий Ріг- одне з перших міст України,  в якому була прийнята  комплексна програма соціальної підтримки учасників антитерористичної операції і членів їх родин.  Вона  передбає виплату матеріальної допомоги, додаткові пільги з оплати житлово-комунальних послуг, проїзд в електротранспорті, безкоштовне харчування в дитячих садках і школах, оздоровлення дітей військовослужбовців, які беруть участь або загинули в зоні військових дій на сході України та ін.

Довідково:

Штаб допомоги криворіжцям - воїнам АТО  створений в липні 2014 року. За цей час Кривий Ріг передав більше п'ятисот касок, бронежилетів, кілька тисяч комплектів натільної білизни, взуття. Солдати на передовій отримали сотні тон продуктів, медикаменти, обладнання, електрогенератори, інструменти, і т. д.

Також, у 2016 році в рамках міської Програми соціальної допомоги, створеної за ініціативи мера  та міської ради, солдати АТО і їх сім'ї продовжать отримувати адресну допомогу, спектр якої розширено.

У Кривому Розі учасникам АТО надається 50% знижка на житлово – комунальні послуги. Сім'ї загиблих учасників АТО на 100% звільняються від оплати послуг ЖКГ.

Для солдат АТО Програмою також передбачено:

- Виплата 500 грн сім'ям солдат АТО і сім'ям загиблих воїнів

- Виплата матеріальної допомоги-5 тис. грн. на реабілітацію та лікування

- Додаткова виплата матеріальної допомоги 1330 грн. на вирішення соціально-побутових проблем

- Безкоштовне харчування в дитячих садках і школах для дітей солдат, які проходять службу  в АТО

- Безкоштовне оздоровлення дітей в літній період у комунальному таборі «Слава»

- Діти воїнів АТО безкоштовно навчаються в школах естетичного виховання

- Безкоштовний проїзд в комунальному транспорті – трамваї  та тролейбуси. В тому числі, до отримання посвідчення.

Продовжиться програма з  виділення земельних ділянок для будівництва житла. Лише у  Кривому Розі учасники АТО можуть отримати її безкоштовно і за спрощеною процедурою - всі витрати  щодо  оформлення документів бере на себе місто.

Крім того, до земельних ділянок будуть підведені комунікації – вода і електрика. Цього немає ні в одному іншому місті.

У 2016 році вже готується для видачі понад півтори тисячі земельних ділянок. Близько двохсот родин солдат АТО вже отримали землю.


 

30 серпня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради