Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Відтепер підтвердити РНОКПП можна за допомогою ID-картки та свідоцтва про народження

Створено: 2020-07-30 14:07:24Оновлено: 2020-07-30 14:10:44

Для зручності громадян нашого міста, розпорядженням міського голови Юрія  Вілкула, забезпечено функціонування 8 Паспортних офісів  Центру адміністративних послуг «Віза» у всіх районах міста Кривого Рогу. З початку їх роботи   оформлено близько 35 тис біометричних  паспортів для виїзду за кордон та 8 тис - у вигляді ІD-картки.

Центр «Віза» не стоїть на місці, а активно впроваджує в роботу нововведення  – наприклад нова електронна комплексна послуга ID-14 (2в1), якою передбачено одночасне оформлення першого паспорта громадянина України та реєстраційного номера облікової картки платника податків (РНОКПП).  Цей сервіс  знайшов позитивний відгук у підлітків криворіжжя та їх батьків. І  вже більше 60 школярів скористалися ним  у паспортних офісах Центру «Віза».

Також РНОКПП можна отримати зі свідоцтвом про народження дитини, достатньо обрати цю послугу при отриманні комплексної послуги «єМалятко».

 РНОКПП – реєстраційний номер облікової картки платника податків (раніше – ідентифікаційний код чи ІПН),так званий цифровий код, необхідний кожному платнику податків для обліку в фіскальних органах. Протягом усього життя, РНОКПП (ІПН) не змінюється (крім випадків пов'язаних з релігійними переконаннями).

Що потрібно знати про ідентифікаційний код на ID-картці та свідоцтві про народження? Чи матиме він таку ж юридичну силу, як і довідка про присвоєння РНОКПП на паперовому носії?

14.07.2020 року  Верховною Радою України прийнято  законопроєкт №2524,  яким передбачено відповідні зміни до Податкового кодексу України:   РНОКПП на      ID-картці та свідоцтві про народження матиме таку ж юридичну силу, як і паперова довідка про його присвоєння. 

 

Тепер не потрібно звертатись до податкової для отримання довідки з номером платника податків, достатньо скористатись вже готовим паспортом громадянина України у вигляді ID-картки  або свідоцтвом про народження,  з внесеним РНОКПП.

 

 

МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ВАС!

 

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail:
[email protected],

http://viza.kr.gov.ua/

30 липня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради