Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ю. Вілкул: Сучасне обладнання лікарням, необхідне тестування мешканців, належне забезпечення засобами індивідуального захисту екстрених служб та медиків – пріоритети міського штабу з подолання ковід

Створено: 2020-07-30 07:49:03Оновлено: 2020-07-30 07:50:49

За пропозицією міського голови й підтримки депутатського корпусу на боротьбу з COVID-19 в Кривому Розі з міського бюджету вже спрямовано понад 71 млн.грн. На липневому пленарному засіданні сесії міськради депутати підтримали низку важливих питань, які стосуються медичної сфери міста.

Зокрема про використання коштів резервного фонду, направлених на боротьбу з пандемією коронавірусу у місті проінформував начальник управління охорони здоров’я Костянтин Мурашко.

«З перших днів пандемії місто оперативно мобілізувалося, щоб максимально забезпечити медикам усі необхідні умови для роботи й захистити городян від пандемії. З резервного фонду на сьогодні використано майже 72 мільйона гривень. Перш за все  кошти були використані на придбання 24 апаратів штучної вентиляції легенів, 10 систем моніторингу, 36 кисневих концентраторів, 2 апарати ПЛР, обладнання для проведення дослідження методом ІФА, а також захисні та лікарські засоби», - доповів Костянтин Мурашко.

Зараз завдяки злагодженій праці у місті є достатня кількість тестів для проведення досліджень і це дає змогу усім закладам первинної ланки працювати без збоїв. Слід зазначити, що Кривий Ріг в 5-6 разів перевищує визначений МОЗ показник охоплення населення тестами. За нормою це має бути не менше 24 дослідження на 100 тисяч населення, в місті ж виконується по 450-600 тестів щодня. Також коштом резервного фонду придбано необхідну кількість витратних матеріалів, реактивів реагентів для лабораторних досліджень, обладнання для інфекційної лікарні: реанімаційні ліжка, дозатори, інфузійні помпи, тощо. Зараз ведеться робота по додатковій закупівлі тестів, наборів для забору біологічного матеріалу, і над придбанням обладнання, яке буде працювати в опорних лікарнях.

«Місто робить все й виділяє необхідний ресурс, аби  попередити розповсюдження вірусу, створити необхідні та безпечні умови для роботи медиків та обстеження пацієнтів. В пріоритеті щоденної роботи міського штабу – здоров’я та захист людей», -  відзначив мер Юрій Вілкул:

Також для забезпечення продуктивної роботи з протидії коронавірусу на сесії було внесено зміни в медичні програми. Це дасть можливість врегулювати згідно з чинним законодавством можливість більш ефективно й оперативно протистояти коронавірусній інфекції не тільки опорним лікарням, а й решті медичних закладів міста.

Попри те, що всі сили місто мобілізувало на боротьбу з Ковід-19, не припиняється й основна робота з покрашення якості медицини в цілому. Так сьогодні було прийняте рішення, яке врегулювало документальні питання пов'язані з ремонтними роботами у міськлікарні №2, вже затверджено проєктну документацію й розпочато ремонт естакади будівлі.

Продовжується робота й з реконструкції амбулаторій. Погоджено Меморандум з Українським фондом соціальних інвестицій про виділення коштів на ремонти двох діючих амбулаторій у Довгинцівському та Інгулецькому районах.

 

 

30 липня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради