Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Із нового навчального року в Кривому Розі з`явиться 6 нових гімназій. А з 2024 року - відповідно до Закону України «Про освіту» - у місті будуть працювати 21 ліцей, 76 гімназій і 30 початкових шкіл

Створено: 2021-06-30 13:45:45Оновлено: 2021-06-30 13:47:07

Навчальні заклади всіх трьох типів, на базі діючих шкіл, будуть рівномірно розподілені по  семи районах міста, щоб забезпечити всіх криворізьких школярів якісною освітою. При цьому,  увесь штат вчителів і працівників шкіл зберігається. Даний план, виконання якого вимагає реформа освіти, що проводиться в Україні та  прийняті Закони України «Про освіту» та «Про повну загальну середню освіту», був підтриманий депутатами міської ради на  сесії, яка відбулася 30 червня.

Згідно реформи, що проводиться в країні  і згідно п.3 ст. 12 закону України «Про освіту» повна загальна середня освіта має три рівні:

• початкову освіту

• базову середню освіту

• профільну середню освіту

Законом визначено, що здобувати освіту школярі будуть відповідно у:

• початкових школах (установа 1 рівня)

• гімназії (установа 2 рівня)

• ліцеях (установа 3 рівня)

При цьому, невиконання вимог Законів України «Про освіту» та «Про повну загальну середню освіту» щодо перетворення шкіл у навчальні заклади трьох ступенів  означатиме припинення їх фінансування з боку держбюджету і, як наслідок, припинення їх діяльності.

Щоб в умовах реформування всі без винятку діти у Кривому Розі могли отримати якісну освіту всіх трьох рівнів депутати Криворізької міськради прийняли план подальшої роботи закладів освіти на 2021-2024 роки.

Згідно з ним у Кривому Розі з 2024 року, відповідно до Закону  «Про освіту», на базі діючих шкіл будуть працювати 21 ліцей, 76 гімназій і 30 початкових шкіл. При цьому, школярі, які зараз після 9 класу хочуть продовжити навчання в загальноосвітніх школах, можуть перейти до ліцеїв де створюються профільні 10 класи, що дасть їм можливість вибрати профіль подальшого навчання.

Здавати іспити (ДПА) під час  переходу до ліцею, згідно Закону, треба буде  лише з 2027 року.

«Ми строго виконуємо всі вимоги Закону та Міністерства освіти. Головне для нас - інтереси школярів. Ухвалений депутатами план дасть можливість виконати всі вимоги Закону України, а головне - підвищити якість організації навчального процесу і самої освіти», - зазначила начальник департаменту освіти  і науки Тетяна Кріпак.

30 червня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради