Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Центр «Віза» («Центр Дії»): зміни у сфері мобілізації та військового обліку та їх вплив на реєстрацію місця проживання

Створено: 2024-05-30 16:41:26Оновлено: 2024-05-30 16:42:57

На виконання вимог  Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» прийнято ряд нормативно-правових актів, які вплинули на відносини у сфері надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання (перебування) фізичних осіб в Україні.

Наразі реєстрація місця проживання здійснюється за наявності відміток відповідного районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, органу СБУ, відповідного підрозділу розвідувального органу про взяття призовника, військовозобов’язаного або резервіста на військовий облік за новим місцем проживання. У разі відсутності такої відмітки призовник, військовозобов’язаний або резервіст направляється до відповідного районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, органу СБУ, відповідного підрозділу розвідувального органу для взяття його на військовий облік.

Органи реєстрації зобов’язані проводити перевірку наявності військово-облікових документів призовників, військовозобов’язаних, резервістів.

Призовники, військовозобов’язані та резервісти, які виїжджають за кордон, не знімаються (не виключаються) з військового обліку у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, органах СБУ, відповідних підрозділах розвідувальних органів.

Відповідно  до вищезазначеного Закону громадяни України зобов’язані:

мати при собі військово-обліковий документ разом з документом, що посвідчує особу;

уточнити протягом 60 днів з дня набрання чинності указом Президента України про оголошення мобілізації, затвердженим Верховною Радою України, свої персональні дані через центр надання адміністративних послуг або через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста, або у районному (міському) територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Для уточнення облікових даних у центрі надання адміністративних послуг необхідно мати: паспорт громадянина України; реєстраційний номер облікової картки платника податків. Також  зазначити фактичну адресу місця проживання, номер мобільного телефону та адресу електронної пошти (за наявності).

Уточнити свої облікові дані можливо у будь-якому офісі Центру «Віза» («Центр Дії») виконкому Криворізької міської ради незалежно від місця проживання та без попереднього запису на прийом.

 

Центр «Віза» («Центр Дії») #Ваша довіра - наш досвід!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» «Центр «Дії»:

https://viza.kr.gov.ua/,

                                                                                                                                           [email protected]

30 травня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради