Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Юрій Вілкул: «Незважаючи на складну ситуацію в країні, основні питання, від яких залежить нормальна, стабільна життєдіяльність міста та його мешканців у нас вирішуются. Найголовніше - це безпека городян і збереження спокою»

Створено: 2014-05-30 16:58:07Оновлено: 2014-06-02 14:21:04

Юрій Вілкул: «Незважаючи на складну ситуацію в країні, основні питання, від яких залежить нормальна, стабільна життєдіяльність міста та його мешканців у нас вирішуются. Найголовніше - це безпека городян і збереження спокою»

 28 травня відбулося пленарне засідання 47 сесії міської ради.  Депутати прийняли рішення  із 49 питань.  Присутні у залі  75 народних обранців  одноголосно  підтримали    рішення про присвоєння  звання «Почесний громадянин Кривого Рогу»  заслуженому  діячеві  мистецтв України, директору академічного театру музично-пластичних мистецтв «Академія руху»  Олександру Бєльському. 

За усталеною традицією, високе звання «Почесний громадянин Кривого Рогу» щороку  присвоюється з нагоди  Дня народження міста, також  відзначають  криворіжців, які  своєю  працею,  прославляють  Кривий Ріг,  зміцнюють авторитет  рідного  краю.  Цьогоріч почесні грамоти та відзнаки  обласного і міського рівнів отримали 22 мешканця міста. Нагороди їм вручив міський голова на пленарному засіданні сесії.  Юрій Вілкул також привітав  18  майбутніх  школярів,  дні народження яких співпали з днем народження  Кривого Рогу  в 2008 році. 

По завершенні сесії міський голова поспілкувався із  представниками  місцевих ЗМІ, повідомив про основні  рішення, що ухвалили депутати та відповів на запитання журналістів.

« Цей тиждень у нас святковий. Вже зараз по всьому місту проходять  різноманітні заходи з  нагоди 239 –ої  річниці заснування Кривого  Рогу, - сказав Юрій  Вілкул, - в цілому ж, не зважаючи на складну ситуацію в країні, основні питання, від яких залежить нормальна, стабільна життєдіяльність  міста та його мешканців у нас вирішувалися. Найголовніше - це безпека городян і збереження спокою. З цього, з оперативної інформації по місту  починається мій кожен день».

У розмові із журналістами  міський голова   акцентував увагу на   тому,  що  зараз   основним  стримуючим  фактором  для  розвитку міста  є  відсутність проплат  з боку Казначейства  у Києві.

За 4 місяці власні та закріплені доходи  бюджету  по загальному  фонду  виконані на 473, 1 млн. грн. (або 106,3% до плану) та  по спеціальному -  на 70, 4 млн.грн. Тобто,  всі видатки, заплановані  міським бюджетом на поточний рік повністю фінансово забезпечені.

Разом з цим, на сьогодні загальна заборгованість перед підприємствами міста за роботи та послуги, що виконувалися за бюджетні кошти  становить 140 млн.грн.  І це при тому,  що на рахунках  міського бюджету та головних розпорядників коштів є фінансові ресурси для погашення заборгованості.

«Проте, зараз казначейство проводить  платежі  тільки по  соціально захищених видатках. А це – заробітна плата  бюджетників,  розрахунки  за спожиті енергоносії, видатки на харчування та медикаменти.  Заборгованості  з цих  видатків по місту немає,- зазначив Юрій Вілкул, -  щодо незахищених статей - платежі проводяться в незначних  обсягах. А тому ми змушені скорочувати програми, відмовлятися  від   окремих проектів. Це притому, що на рахунку  міста  -  394 млн.грн».

Так,  рішенням сесії  ліквідовано  комунальне підприємство «Комбінат здорового харчування», яке повинно було займатися виключно питаннями дитячого харчування  у закладах освіти,  навести  порядок  у процедурі проведення тендерів,  забезпечити прозорість  процедури закупівлі   продуктів.  Проблеми є у  дорожньому господарстві. «Вперше за  багато років у місті не проводився «ямковий» ремонт доріг, не говорячи вже про будівництво нових автошляхів. Звичайно, така ситуація є неприпустимою, - наголосив міський голова,- на сьогодні ми  знайшли частковий  вихід. Разом з великими  промисловими підприємствами  ми  підписуємо Угоду про соціальне партнерство й частину  інвестованих  коштів  буде спрямовано саме на  ремонт доріг. Таким чином,  нам хоча б вдасться  зберегти існуюче дорожнє покриття».

До речі, депутати ухвалили рішення про впорядкування  проїзду великогабаритних і великовагових  транспортних  засобів  автошляхами  Кривого Рогу.  На весь  літній період і   до 25 вересня  обмежується рух   автомобілів  фактичною масою  понад  24 тонни й навантаженням  на вісь  7тонн  за температури  вище  28 градусів за Цельсієм. Це зроблено для  того,  щоб   вберегти дорожнє покриття від  пошкоджень та руйнування й зменшити забруднення повітря.

Юрій Вілкул розповів, що у Кривому Розі планується створити Єдиний  диспетчерський  центр  екстреної  медичної допомоги та медицини катастроф, який  буде обслуговувати  не тільки мешканців міста, а  й жителів 5 –ти прилеглих  районів.      За рахунок  перерозподілу коштів рішенням сесії  виділено 400 тис. грн. на розробку  проекту на  проведення  реконструкції  будівлі «Станція  швидкої допомоги»  під  Центр.

«Реалізація даного  проекту - це абсолютно новий етап у системі  надання Швидкої допомоги. Робота Центру буде повністю автоматизована, - сказав міський голова,- це дозволить  скоротити час  приїзду швидкої, а як ви знаєте, інколи  буквально одна хвилина може врятувати життя хворому». 

Днями  стартує літня оздоровча кампанія. На разі,  всі комунальні оздоровчі табори «Слава», «Сонячний» і «Корчагінець»  отримали паспорти готовності і готові до приїзду дітей.  З наступного тижня розпочнуть  роботу також  124 пришкільних табори. «Як завжди,  ми  потурбувалися і  зробили все для того,  щоб  наші діти змогли добре відпочити  і з новими силами прийти на заняття. Я  ще раз підкреслюю, що це – наші діти   і вони  мають  отримати найкращий відпочинок»,-  підкреслив Юрій   Вілкул.

Загалом, цього літа заплановано оздоровити 65% дітей.  Цей показник  залишається  на рівні минулого року. 

 

 

                                          Відділ преси та інформації
апарату міської ради і виконкому 
                                                                                          (056)440-04-32, [email protected]

29 травня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради