Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Юрій Вілкул: Вперше за багато років депутати змушені були приймати рішення щодо скорочення багатьох статей міського бюджету

Створено: 2014-04-30 15:49:42Оновлено: 2014-04-30 16:01:42

30 квітня  депутати зібралися на пленарне засідання 46 сесії Криворізької міської ради. Народні обранці  ухвалили рішення із 78 питань. Переважно – це зміни до міських програм, зокрема, у частині скорочення  видатків по окремих галузях: освіти і науки, житлово-комунального господарства, охорони здоров’я, будівництва, тощо.

Відповідно до  Постанови Кабінету міністрів № 65 «Про економію державних коштів» та розпорядження «Про заходи щодо збалансування місцевих бюджетів в 2014 році в процесі їх виконання» внесені зміни до показників міського кошторису. Обсяг доходів загального фонду  бюджету міста  скорочується на 88,8 млн.грн. Загальний обсяг субвенцій з бюджетів інших рівнів  зменшено  на 42,3 млн.грн. Субвенція на соціально- економічний розвиток міста  скорочена   на 20 мільйонів.  Зменшені  й надходження з державного бюджету за багатьма соціальними статтями. Так, на 47 млн. 931 тис. грн.  скорочується фінансування на виплати допомоги сім’ям з дітьми,  призупинена програма безкоштовного харчування для  учнів 5-11 класів, на 690 тис. грн. скорочуються видатки на програму з компенсації  вартості ліків для гіпертоніків, по освіті і науці скорочення бюджету становить 40,5 мільйона гривень. 

«Сьогодні всі ви стали свідками того, як вперше  за багато років депутати змушені були приймати рішення щодо скорочення багатьох статей міського бюджету. До цього, як ви пам'ятаєте, кожної сесії ми бюджет тільки збільшували, - сказав міський  голова Юрій Вілкул, - підкреслю - прийняті рішення дійсно вимушені, оскільки безпосередньо залежать від прийнятих у Києві. Звичайно, за законом, місто має виконувати ці рішення».                             

На квітневій  сесії  депутати розглянули питання  «Про внесення змін  до складу виконавчого  комітету міської ради»  у якому йшлося про затвердження заступником міського  голови Надію Подоплєлову.  « У сформованих умовах ми, як і раніше, будемо приділяти особливу увагу підтримці та розвитку підприємництва, питанням захисту прав споживачів - підкреслив Юрій Вілкул, - це перспективний напрямок роботи. Я багато спілкуюсь й з урядовцями, й з колегами у інших регіонах й бачу, що ті ідеї, які ми обговорювали ще в минулому році, зокрема про децентралізацію влади, сьогодні знаходять все більше розуміння. У зв'язку з цим прийнято рішення ввести посаду мого заступника, який буде куратором з цих доволі актуальних питань. Ним стане заслужений економіст України - Надія Леонідівна Подоплєлова». Міський голова  зазначив, що зміни у кадровому складі міськвиконкому не тягнуть за собою додаткових витрат з бюджету. Це рішення  підтримали 48 із 55 присутніх  у залі депутатів.  

На сесії міський голова повідомив  про те, що відсьогодні  у Кривому Розі всім споживачам включать гарячу воду. 47%  споживачів донедавна були позбавленні цієї послуги. Після місяця напружених переговорів між керівництвом  міста,   ДП «Криворізька теплоцентраль» та ДТЕК «Дніпрообленерго»  досягнута домовленість  про відновлення енергопостачання  на котельні і всі ТРП, які були раніше відключені за борги. 

Юрій Вілкул привітав  криворіжців із наступаючими травневими  святами та  побажав,  щоб вони пройшли  мирно і спокійно у нашому місті,  адже  Кривий Ріг завжди вирізнявся  зваженим і  мудрим підходом у вирішенні  кожної  ситуації

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(056)440-04-32,
mediakrivbass@ukr.net


 

 

30 квітня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради