Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Прес-конференція із начальником відділу транспорту і зв’язку виконкому міськради Олександром Казимировичем Жуком

Створено: 2010-03-30 10:57:55Оновлено:

30 березня 2010 року у прес-центрі виконкому Криворізької міської ради відбулася прес-конференція із начальником відділу транспорту і зв’язку виконкому міськради Олександром Казимировичем Жуком.

На прес-конференції розглядалося питання щодо організації перевезень пасажирів на міських маршрутах авто- та електротранспорту та сприяння наданню послуг із перевезень пасажирів авіаційним транспортом.

О.Жук зазначив, що на сьогодні на комунальному електротранспорті, зокрема на 12 маршрутах міського трамваю перевезення пасажирів здійснюють 49 вагонів, на 2 маршрутах лінії швидкісного трамваю – 36 вагонів, на 21 тролейбусному маршруті – 71 тролейбус.

Перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування забезпечують 6 автопідприємств: «Криворіжавтотранс», «Північтранс», «Дронго», «Приваттранс», «Одіум - Престиж», «Україна», які надають послуги більше 330 приватних перевізників і щоденно на лінію 101 міського маршруту випускають понад 1300 одиниць транспортних засобів. Така кількістю автобусів дозволяє кожного дня перевозити понад 200 тис. пасажирів.

О.Жук відзначив, що останнім часом на міських пасажирських перевезеннях, завдяки оновленню автоперевізниками рухомого складу, відбувається наповнення маршрутів новими автобусами середньої та великої місткості, що значно покращує перевезення пасажирів.

Щонеділі відділом спільно з представниками Державтоінспекції, Головавтотрансінспекції, Податкової інспекції здійснюються рейдові перевірки на предмет дотримання перевізниками на автобусних маршрутах та таксі вимог транспортного та трудового законодавства.

На прес-конференції також обговорювалося актуальне на сьогодні питання щодо підвищення тарифу на перевезення пасажирів у міських автобусних маршрутах з 1,75 грн. до 3 грн. За словами О.Жука 25 березня поточного року до відділу транспорту і зв’язку виконкому міськради надійшло лише 50 звернень від перевізників з проханням підвищити тариф, але поки такі пропозиції нічим не обґрунтовані та незаконні. О.Жук зауважив, що це питання розглядатиметься лише тоді, коли будуть надані економічні розрахунки. Загалом, відділом транспорту і зв’язку ведуться постійні переговори з представниками маршрутної мережі пасажирського автомобільного транспорту для налагодження двосторонніх відносин. Лише за березень місяць 2010 року було проведено три зустрічі, на яких обговорювалися усі проблемні питання і були прийняті відповідні рішення.

Начальнику відділу транспорту і зв’язку виконкому міськради О. Жуку під час прес-конференції журналісти поставили ще ряд питань, на які отримали вичерпні відповіді.
© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради