Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У 2018 році буде продовжена програма мера Юрія Вілкула з розвитку спорту

Створено: 2018-01-30 16:44:41Оновлено: 2018-01-30 16:46:36

Початок спортивного року: в Кривому Розі пройшли чемпіонати міста з настільного тенісу, акробатики, боротьби самбо та дзюдо, шахів, а також першість з вільної боротьби та легкої атлетики.

У місті відбувся обласний чемпіонат зі спортивної акробатики, в якому взяли участь понад 100 спортсменів з Кривого Рогу, Покрова, Дніпра, Каменська. «Кривий Ріг, завдяки підтримці міста, - лідер регіону зі спортивної акробатики. Наші хлопці показали відмінні результати й здобули перемогу. І тепер в лютому їх очікує чемпіонат України. Ми впевнені в перемозі! І віримо, що криворізькі акробати покажуть себе на чемпіонаті світу, який запланований на березень у Бельгії», - сказав заслужений тренер України Сергій Послушний.

У Кривому Розі збережені, і працюють 11 дитячо-юнацьких спортивних шкіл (10 комунальних і 1 приватна - футбольного клубу "Гірник"), 156 спортивних клубів, колективів фізичної культури промислових підприємств і організацій, фітнес-центрів і громадських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості.

«Завдяки підтримці міста в Кривому Розі працюють всі спортивні школи, в яких займаються улюбленими видами спорту понад 7 тис. дітей. У місті щорічно проводиться більше 600 змагань різного рівня: як районних і міських, так і всеукраїнських та міжнародних. Діти мають прекрасну можливість розвиватися і вдосконалювати свою спортивну підготовку. З міського бюджету виділяються гроші для розвитку спорткомплексів, підтримки юних спортсменів і проведення чемпіонатів», - сказав голова комітету фізкультури і спорту Олександр Ступак.

В умовах економічної нестабільності в країні, місто розвиває спортивну інфраструктуру, зміцнює тренувальну базу для занять фізкультурою і спортом. Капітально ремонтуються стадіони, басейни, ведеться реконструкція футбольних полів і закуповується сучасний спортінвентар.

Довідково:

З 2017 року була започаткована спортивна муніципальна стипендія. За підсумками року її отримали 84 чоловіка, з них 48 спортсменів-переможців і 36 тренерів-викладачів. Також 58 обдарованих дітей, вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл та спортивних клубів міста, отримали нагороду від мера Юрія Вілкула в номінації «За спортивні досягнення».


 

30 січня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради