Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Сергій Маляренко: «Виконком і депутати готові до того, щоб провести сесію та прийняти життєво важливі для міста рішення. Але для цього потрібно звільнити захоплену сесійну залу»

Створено: 2015-01-30 11:37:53Оновлено: 2015-01-30 11:44:46

Депутати Криворізької  міськради розглянули та вивчили всі питання, які виносяться на розгляд  55 сесії.  Деякі аспекти, які потребували додаткового, більш  ретельного опрацювання, а це, передусім,  проекти-рішення, що стосувалися  компетенції членів    постійної комісії  з питань планування  бюджету та економіки,  були   відпрацьовані на  засіданні комісії, яке відбулося 29 січня.  Участь у ньому взяли депутати,керівники профільних управлінь,  представники  громадськості.     

Зокрема,  йшлося про соціальний захист  мешканців,   пільги на  земельний податок   бюджетним установам, встановлення  транспортного,  акцизного податку та  на нерухоме майно. 

«Відповідним рішенням обласної ради 23.01.2015 місту затверджено ряд соціальних субвенцій, які необхідно терміново врахувати в показниках міського бюджету поточного року. Це необхідно для  забезпечення своєчасних виплат соціально незахищеним верствам населення, а саме:  допомог сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, дітям-сиротам, грошового забезпечення прийомним сім’ям; проведення фінансування пільг та субсидій населенню. А це -  32 тисячі  наших  мешканців, - зазначив заступник міського голови Андрій Полтавець, -  крім того, на сесії необхідно вирішити ряд важливих питань, що стосуються діяльності бюджетних установ міста. Для забезпечення харчування 96 вихованців 2 центрів соціально-психологічної реабілітації дітей, переданих у 2015 році на фінансування з обласного бюджету до міського бюджету,  своєчасної виплати заробітної плати, оплату енергоносіїв  та проведення інших невідкладних видатків, необхідно терміново затвердити бюджетні призначення на утримання центрів».

У зв’язку з унесенням змін до Податкового кодексу України в частині виключення пільги по земельному податку бюджетним установам, необхідно ухвалити рішення про надання такої пільги на місцевому рівні. У разі його неприйняття, виникне заборгованість перед бюджетом і будуть нараховані штрафні санкції, оскільки кошти на сплату вищезазначеного податку в бюджетах усіх рівнів не передбачалися.

Для погашення кредиторської заборгованості, що склалася на 01.01.2015 у розпорядників коштів міського бюджету перед підприємствами постачальниками та виконавцями робіт,  у сумі 18 млн. грн.,  необхідно ухвалити відповідне рішення про виділення коштів з міського бюджету на зазначені цілі. Несвоєчасне проведення розрахунків ставить під загрозу своєчасну виплату заробітної плати, розрахунки з бюджетом на цих підприємствах.

Крім того, у разі неприйняття рішення міської ради про встановлення на 2015 рік податку на нерухоме майно, транспортного податку, акцизного податку, буде порушено п. 4 розділу ІІ Прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи».

Також на січневій сесії депутати мають розглянути питання  про   виділення  субвенції до бюджету міста Маріуполя в сумі 500 тис. грн.  для надання матеріальної допомоги постраждалим мешканцям.

«На сьогодні постійні комісії  свою роботу закінчили. Виконком  і депутати готові  до того, щоб провести сесію.   Але для цього потрібно  звільнити сесійну залу, навести там порядок», -  сказав, підбиваючи підсумки  засідання секретар міської  ради Сергій Маляренко, - Таку маємо ситуацію. Вкотре   наголошую - нам життєво необхідно  до кінця цього місяця провести пленарне засідання та  прийняти життєво важливі для міста рішення.  Адже  від вчасно прийнятих рішень залежатимуть   соціальні виплати    наших  городян; нормальна, стабільна  життєдіяльність  міста!» 

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому       
(056)440-04-32, [email protected]   
 


 

 

30 січня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради