Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Проходження опалювального сезону у Кривому Розі – на посиленому контролі міської влади

Створено: 2014-01-30 15:40:45Оновлено:

Щовівторка у виконкомі міської ради проходять засідання міського штабу з підготовки житлового фонду та міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період.

На черговому засіданні штабу, що відбулося 28 січня, керівники підприємств - надавачів комунальних послуг звітували про роботу зі зверненнями громадян. На разі, звернення, які виникають у споживачів, вирішуються в оперативному порядку через відповідні  диспетчерські служби. 

Опалювальний сезон у Кривому Розі проходить стабільно та без зривів, заклади освіти, дитячі садки та лікарні з теплом та гарячою водою.

«Ми працюємо для того, щоб наші мешканці могли нормально працювати та почуватися комфортно, що вкрай важливо, зважаючи на несприятливі погодні умови, - сказав Григорій Вербицький. - Таке завдання ставить Президент  України –  забезпечити  стале проходження опалювального періоду, подбати про безпечні умови життєдіяльності мешканців, стабільну роботу підприємств та  установ –і ми це виконуємо».

Врятуватися від зимової негоди та сильних морозів городяни можуть, скориставшись послугами  пунктів обігріву. Їх у Кривому Розі розгорнуто декілька видів: 20 стаціонарних, 2 мобільних ( на 44 кварталі у Жовтневому районі та по вулиці Урицького,  що у Центрально-Міському районі), 7 пересувних, цілодобово працюють 2 соціальних патрулі. Лише 29 січня тут надано допомогу 147 особам, трьох –госпіталізовано  із діагнозом  переохолодження. 

«Я ще раз звертаюся до жителів  із  проханням у ці дні  утриматися, по можливості, від перебування на відкритому повітрі, оскільки це може зашкодити  їхньому  здоров’ю», - наголосив Григорій Вербицький. 

Про безпеку криворіжців дбають і дорожні служби. Завдяки новій снігоприбиральній техніці,  у цьому сезоні  вдалося на якісно новому рівні організувати     роботу з прибирання та розчищення від снігу та льоду міських автошляхів. Вперше були застосовані так звані бобкети із спеціальним навісним обладнанням - роторними навантажувачами, які дозволяють брати сніг та перекидати його на відстань до 15 м. від місця  розташування машини. Таким чином, можна  акуратно та рівно прибрати від  снігу прибордюрну частину. 

 Щодня вулиці та дороги посипають спеціальною сумішшю. Так, 30 січня 88 машин  висипали   350 тон  такого матеріалу.

Криворізькі підприємства вже розпочали підготовку житлового фонду, об’єктів соціальної сфери, теплопостачання, електротранспорту, дорожньо-мостового господарства міста до роботи в осіньо-зимовий період2014-2015 років. Відповідне рішення прийняте на січневому засідання виконкому Криворізької міської ради.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому                                        (056)440-04-32, mediakrivbass@ukr.net 


                                                                 

 

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради