Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Підтримка та розвиток творчої молоді є одним з головних напрямків діяльності міської та обласної влади

Створено: 2012-01-30 14:48:48Оновлено:

У Кривому Розі за підтримки голови облдержадміністрації Олександра Вілкула пройшов фінал гала-концерту десятого ювілейного фестивалю «Квітка надії». В урочистостях взяли участь Криворізький міський голова Юрій Вілкул, представники органів місцевого самоврядування, депутати Кривого Рогу усіх рівнів, громадськість міста. Захід присвячений дитячій, юнацькій та молодіжній народній творчості. Фестиваль зібрав кращих солістів, дуети, фольклорні, інструментальні та хореографічні колективи Криворіжжя. Цього року він присвячений 80-річчю з Дня заснування Дніпропетровської області.

Основною метою фестивалю є відродження, збереження та розвиток національної культури серед дітей, юнацтва та молоді, розкриття творчих здібностей підростаючого покоління, підтримка талановитої молоді, збагачення й обмін досвідом між колективами району та міста. Участь у фестивалі безкоштовна.

Щорічно кількість учасників зростає. Загальна кількість учасників першого фестивалю склала 336 чоловік. У 2012 році у відбіркових турах фестивалю «Квітка надії» взяли участь близько 2 тисяч 970 талановитих дітей та молоді Криворіжжя. Розширюючи категорії учасників фестивалю, в цьому році організатори започаткували нову номінацію, у якій буде представлене образотворче, декоративно-ужиткове мистецтво та художні ремесла.

Вік учасників фестивалю від 5 до 35 років. Фестиваль проводиться в 2 етапи за 15 номінаціями в чотирьох вікових категоріях.

Особливим номером цьогорічного Гала-концерту стало виконання пісні, написаної спеціально до ювілейного фестивалю. Пісня має назву «Квітка надії». Виконував пісню дует Ольга Ходакова та Катерина Четкова.

Цьогоріч від голови облдержадміністрації Олександра Вілкула вручено 70 призів. За перше та друге місце широкоформатні плоскі телевізори. Інші номінанти отримали 7 телевізорів, 6 нетбуків та DVD програвачів, фотокамери та інші цінні призи. Всі учасники фестивалю нагороджені пам’ятними дипломами.

«Підтримка та розвиток творчої молоді є одним з головних напрямків діяльності міської та обласної влади. Метою проведення даного фестивалю є те, аби зібрати талановито-обдарованих дітей, відкрити таланти. Перші кроки на сцені запам’ятовуються назавжди, а сцена любить сміливих, працьовитих та самовідданих виконавців. Бажаю усім учасникам фестивалю переможного поступу, творчої наснаги, нових творчих успіхів, визнання та великої когорти шанувальників», - відзначив Криворізький міський голова Юрій Вілкул.

(0564)92 13 03, [email protected]

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради