Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Відбулося засідання постійних комісій міської ради

Створено: 2010-02-02 23:15:26Оновлено:

    20 січня 2010 року відбулося засідання постійних комісій міської ради. Був розглянутий порядок денний пленарного засідання XLVII сесії Криворізької міської ради V скликання, яке відбудеться 27 січня 2010 року. Головними до розгляду на пленарному засіданні залишаються питання щодо земельно-ринкових відносин.

    На спільному засіданні постійних комісій відбулося навчання депутатів на тему «Про засади запобігання та протидії корупції». Доповідала Наталія Шишко – заступник начальника юридичного управління виконкому міської ради. Вона зазначила, що, у зв’язку з прийняттям Верховною Радою України Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання та протидії корупції», введення в дію Законів України «Про засади запобігання та протидії корупції», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за корупційні правопорушення», «Про відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних правопорушень» відкладено на 01.04.2010. Позитивною тенденцією пакету прийнятих антикорупційних законів фахівці відзначають чітке розмежування кримінальної та адміністративної відповідальності за корупцію.

Суттєвою ж особливістю, яку запроваджують нові антикорупційні закони, є встановлення відповідальності юридичних осіб за вчинення їх уповноваженими особами корупційних правопорушень. Крім цього, під час навчання увагу присутніх звернули на перелік усіх суб’єктів відповідальності за корупційні правопорушення. До відома депутатів міськради було доведено ряд заходів, які закріплюються Законом України «Про засади запобігання та протидії корупції» і спрямовані на запобігання виникненню корупції та усунення корупційних можливостей.
© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради