Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Центр «Віза» («Центр Дії»): про зміну розмірів адміністративного збору

Створено: 2023-12-29 11:24:51Оновлено: 2023-12-29 11:28:09

Шановні користувачі послуг!

При наданні адміністративних послуг у випадках, передбачених законом, справляється плата – адміністративний збір. Розмір адміністративного збору і порядок його справляння також визначаються  законом і залежать у більшості випадків від прожиткового мінімуму для працездатних осіб або  мінімальної заробітної плати.

Нагадуємо, що з 1 січня 2024 року розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб  становитиме 3028 грн., мінімальна зарплата -  7100 грн.  Тож, розмір адміністративного збору також зміниться. Наприклад, це стосуватиметься адмінзбору при отриманні таких затребуваних адміністративних послуг, як реєстрація нерухомого майна та бізнесу, декларування, реєстрація місця проживання тощо.

Адміністративний збір за декларування/реєстрацію місця проживання та зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання, відповідно до вимог статті 6 Закону України «Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні»:

-     1,5 відсотка прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, - за декларування/реєстрацію місця проживання у разі звернення особи протягом встановленого цим Законом строку, за зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання/зміну місця проживання;

-     2,5 відсотка прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, - за декларування місця проживання/реєстрацію місця проживання у разі звернення особи з порушенням встановленого цим Законом строку.

З 01.01.2024 плата за дані послуги складає:

-     45,42 грн за декларування/реєстрацію місця проживання протягом встановленого строку та зняття з реєстрації місця проживання;

-     75,70 грн за декларування/реєстрацію місця проживання з порушенням встановленого строку.

Ознайомитися з конкретним розміром та реквізитами для сплати адміністративного збору можна буде на вебпорталі Центру «Віза» («Центр Дії») в розділі «Послуги» на сторінці «Оплата платних послуг».

Будьте уважні! Не поспішайте сплачувати адміністративний  збір, якщо звертатися за послугами плануєте вже в наступному році!

Ми працюємо для Вас!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:

e-mail: [email protected]

https://viza.kr.gov.ua

29 грудня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради