Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ОФІЦІАЛІЗАЦІЯ ПРАВА ВЛАСНОСТІ НА ЗЕМЛЮ – ЧИМ ВАЖЛИВО ДЛЯ КРИВОРІЖЦІВ?

Створено: 2021-12-29 13:32:30Оновлено: 2021-12-29 13:35:06

(інформує управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради)  

Земельна ділянка є цінним нерухомим активом для будь-якого аграрія, тому кожен землевласник повинен в першу чергу подбати про оформленням права власності на свою землю.

Виконавчий комітет Криворізької міської ради з метою захисту прав та законних інтересів криворіжців, підкаже, як швидко, а головне надійно здійснити офіціалізацію земельних гектарів.

Перш за все, необхідно подбати про те, щоб земельній ділянці  було присвоєно кадастровий номер, який є своєрідним аграрним паспортом власника, адже без його наявності сьогодні неможливо провести жодні юридичні операції із землею.

Коли інформація про земельні володіння внесена до Державного земельного кадастру (перевірити це можна на Публічній кадастровій карті України: https://map.land.gov.ua), настає черга для внесення відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Що для цього необхідно? Власник звертається до Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії») або до його територіальних підрозділів, взявши з собою пакет документів, необхідний для встановлення особи заявника та документи, що підтверджують виникнення або перехід права власності на ділянку. Також надається документ про сплату адміністративного збору, або документ, який підтверджує звільнення від сплати. У разі звернення представника, обов’язково необхідно подати документи, що підтверджують його повноваження.

Державні реєстратори міськвиконкому мають безпосередній доступ до Державного земельного кадастру та самостійно перевірять інформацію в ньому – подати витяг з ДЗК не потрібно!

Протягом 5 робочих днів державний реєстратор формує та видає витяг про державну реєстрацію права власності на землю.

 

 Прийом замовників послуг у Центрі «Віза»

(«Центр Дії») здійснюється ВИКЛЮЧНО ЗА ПОПЕРЕДНІМ ЗАПИСОМ

29 грудня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради