Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Центр «Віза» («Центр Дії») роз’яснює: чи потрібна присутність батьків при оформленні першої ID-картки дитині у 14 років?

Створено: 2021-12-29 16:13:05Оновлено: 2021-12-29 16:16:11

Щоденно Центр «Віза» («Центр Дії») надає послуги з оформлення біометричних паспортів. А щосереди Паспортні офіси Центру «Віза» («Центр Дії») чекають школярів на оформлення паспорта громадянина України вперше. Тому найчастіше стали надходити питання від батьків: чи потрібна їх присутність при оформленні першої ID-картки дитині у 14 років?

Відповідаємо: дитина, яка досягла 14-річного віку, відповідно до чинного законодавства подає документи особисто. Проте, перший паспорт є великим кроком до справжнього повноліття, тому присутність та підтримка батьків є важливою.

 

Крім того, батьки під час оформлення  можуть допомогти:

-  при перевірці особистих даних, внесених до заяви-анкети, та у разі необхідності  внести необхідні уточнення;

-   скористатися правом на інше написання на ID-картці прізвища та імені  латинськими літерами, зокрема, на підставі раніше виданих документів дитина або батьків. Програма формує "переклад" автоматично, відповідно до затвердженої Таблиці транслітерації українського алфавіту латиницею, тому радимо завчасно перевірити майбутнє написання на офіційному сайті Державної міграційної служби електронного сервісу «Перевірка транслітерації»  за посиланням:  https://dmsu.gov.ua/services/transliteration.html.

І найголовніше, з ID-карткою в руках навіть найзатятіші шибеники вмить стають поважними і статечними. Але якими б дорослими не вважали себе 14-річні діти, вони дуже потребують бітьківської підтримки у відповідальних життєвих ситуаціях.

Запрошуємо Вас оформити біометричний паспорт у Центрі «Віза» («Центр Дії») та нагадуємо, що прийом замовників здійснюється виключно за попереднім записом до адміністратора, який можливо здійснити  скориставшись:

  •  чат-ботами у Viber або Telegram:
 
 
 
 
  • вебпорталом Центру «Віза» («Центр Дії») за посиланням https://cutt.ly/snUJdZ7;
  • мобільним застосунком «Попередня реєстрація в електронній черзі Центру адміністративних послуг «Віза»;
  • або QR-кодами:

 

-          мобільного застосунку «Попередня реєстрація»  

 

 

 

 

-          попередньої  реєстрації через вебпорталі Центру «Віза»  («Центр Дії»)

               

 

 

 

 

МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ВАС!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії»):
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail: [email protected],

https://viza.kr.gov.ua

 

29 грудня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради