Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Кривий Ріг – перше місто в Україні, в якому розпочав роботу унікальний мобільний офіс адміністративних послуг (ФОТО)

Створено: 2017-12-29 10:15:11Оновлено: 2017-12-29 10:18:59

Автомобільний модуль–трансформер за завданням мера Юрія Вілкула був спеціально спроектований для Кривого Рогу. Презентував нову, унікальну для України, техніку міський голова під час зустрічі з жителями Інгулецького району.

Спеціально обладнаний автомобіль-трансформер буквально за 15 хвилин модернізується в кабінет для прийому людей. Він укомплектований необхідною офісною та побутовою технікою, телекомунікаційним обладнанням, 3G – інтернетом і програмним забезпеченням. Для зручності клієнтів з особливими потребами, автомобіль оснащений автоматичним пандусом.

Спілкуючись із жителями Інгулецького району міський голова Юрій Вілкул сказав: «У Кривому Розі ми робимо владу максимально відкритою для людей, а послуги - комфортними і доступними. Для цього ми використовуємо найкращий європейський досвід, впроваджуємо  свої ноу-хау. Буквально нещодавно, щоб допомогти людям з особливими потребами, ми запустили мобільний кейс-офіс. Довго працювали і над тим, щоб допомогти отримувати якісні послуги у віддалених районах міста. Впевнений - із запуском, як його вже встигли у нас назвати «Криворізького трансформера», отримувати адміністративні послуги криворіжцям буде ще зручніше. Це і є головна мета».

Мобільний офіс буде виїжджати до мешканців віддалених районів та селищ Кривого Рогу. Працює він за принципом «єдиного вікна», одночасно в ньому зможуть обслуговуватися чотири людини.

Начальник департаменту з питань надання адміністративних послуг Наталія Романовська підкреслила: «Нашим Центром «Віза» надається в 5 разів більше послуг, ніж у середньому по Україні. У мобільному офісі криворіжці зможуть оформити документи на прописку, виписку, на отримання субсидій, реєстрації бізнесу, оформлення нерухомості, вирішити земельні та інші питання.

Буде складено графік виїзду, ознайомитися з якими можна на сайті kr.gov.ua, krogerc.info.ua».

Народний депутат Костянтин Павлов сказав: «У Кривому Розі впроваджуємо передові технології для того, щоб навіть у найвіддаленіших районах люди отримували якісні послуги».

Водій автомобіля – трансформера Федір Кучерявенко зазначив: «Дуже зручний транспорт. Всі механізми працюють чітко і злагоджено. Що важливо, офіс може працювати взагалі автономно, від генератора».

«Для нас таке ноу-хау - просто подарунок. Адже для поїздки в центр адмінпослуг доводиться витрачати багато часу. А тепер, завдяки такому «трансформеру», послуги самі приїдуть до нас! Дякуємо місту і меру Юрію Вілкулу за реальну турботу про людей», - сказала Карідад Бай, мешканка мікрорайону Інгулець.

Довідково: За результатами громадського моніторингу - 2017, який проводили експерти Центру політико-правових реформ, центр «Віза» Кривого Рогу – серед лідерів в Україні і перший на Дніпропетровщині за якістю, зручністю і достатністю надання адмінпослуг. З початку року понад 350 тисяч криворіжців скористалися його послугами.

Кривий Ріг -перший в Україні запровадив практику надання пакетних послуг. Їх на сьогодні вже дев'ять, включаючи «Народження дитини», «Втрата документів», «Зміна імені», «Втрата близької людини» та інші; перший в області отримав повноваження від Міграційної служби за оформлення біометричних паспортів. Відкрито вже три паспортних офіси:у виконкомі міськради,  в Центрально-Міському  та Інгулецькому районах.

У грудні запрацював мобільний кейс-офіс, який обслуговує клієнтів на дому. А це - люди з особливими потребами: інваліди війни, I і II групи, діти-інваліди, літні люди після 80 років.

 


 

29 грудня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради