Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У 2010 році значно зросли всі економічні показники міста.

Створено: 2010-12-29 15:04:06Оновлено:

28 грудня у виконкомі Криворізької міської ради відбулася прес-конференція з начальником управління економіки Олександром Світличним, на якій розглядалися основні показники розвитку економіки Кривого Рогу 2010 року.

Як зазначив О.Світличний, поточний рік став роком значної активізації діяльності в усіх сферах промисловості міста. Так, обсяг реалізованої промислової продукції по Кривому Рогу за січень-жовтень 2010 року склав 50,1 млрд.грн., що в 1,8 рази більше від показників 2009 року. Таких результатів вдалося досягти за рахунок зростання обсягів виробництва найважливіших видів промислової продукції.

Обсяг роздрібного товарообороту підприємств Кривого Рогу, що здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі та ресторанного господарства, у 2010 році склав 1924,8 млн.грн. і у порівняних цінах збільшився проти відповідного періоду минулого року на 10,6%. Завдяки стабілізації ситуації в промисловому секторі економіки міста, зокрема зростанню обсягів реалізації промислової продукції, у 2010 році підприємствами отримано позитивний фінансовий результат від звичайної діяльності до оподаткування.

Щодо зовнішньоекономічної діяльності, то О.Світличний зазначив, що за рахунок активізації виробничої діяльності підприємств гірничо-металургійного комплексу міста, зростання обсягів виробництва експортно орієнтованих видів промислової продукції у 2010 році збільшився 1,8 раза зовнішньоторговельний оборот і склав 3,5 млрд.дол.США.

У 2010 році за рахунок усіх джерел фінансування освоєно 2209,2 млн.грн капітальних інвестицій, що майже на 42% більше відповідно з аналогічним періодом 2009 року. Частка міста в загальнообласному показнику становила 24,5%.

Під час прес-конференції начальник управління економіки Олександр Світличний повідомив і соціальні показники. Так, протягом 2010 року у місті відбулося зростання заробітної плати працюючих на 21,7%, яка в три рази перевищила встановлений законодавством прожитковий мінімум і рівень мінімальної заробітної плати. При цьому середньомісячна заробітна плата по Кривому Рогу перевищує українські показники майже на 27%, а показники по Дніпропетровській області – на 20%.

Протягом року спостерігалася позитивна динаміка щодо зменшення заборгованості із заробітної плати. Середня пенсійна виплата по місту з початку року зросла майже на 8,8 %. В умовах відновлення економічного зростання, а також активізації політики зайнятості, відбувалося поліпшення ситуації на ринку праці. Рівень зареєстрованого безробіття в місті складає 1,17% проти 1,32% за результатами січня-листопада 2009 року.

На прес-конференції представники засобів масової інформації отримали вичерпні відповіді на всі свої запитання.

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради