Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Центр «Віза» («Центр Дії») роз’яснює: чи можна оформити паспорт громадянина України вперше по досягненню 14-річного віку, якщо у особи немає документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України її батьків

Створено: 2023-11-29 13:27:17Оновлено: 2023-11-29 13:31:07

Під час подання заяви-анкети на оформлення паспорта громадянина України вперше особа, яка досягла 14-річного віку, для підтвердження факту належності особи до громадянства України повинна надати паспорти громадянина України батьків або одного із них.  

Після повномасштабного вторгнення у деяких дітей склалася ситуація, коли вони з поважних причин (тривалий час не проживають з батьками, місце перебування батьків невідомо або вони померли, зв’язок з ними втрачено або вони позбавлені батьківських прав) не можуть надати оригінали паспортів батьків або одно із них.

Що робити у такій ситуації?  Роз’яснюємо.

У такому випадку, заявник може подати копії паспортів батьків або одного із них та письмову заяву в довільній формі, зазначивши інформацію (персональні дані) батьків (чи одного з них).

При цьому, надання копій паспортів батьків не є обов’язковим, їх  відсутність  не є підставою у відмові в оформленні паспорта.

Державна міграційна служба здійснить перевірку належності заявника до громадянства України за відомчими обліками, а також  інших державних та єдиних реєстрів, інформаційних баз, що перебувають у власності держави.

 

Запрошуємо юних криворіжців та гостей міста оформити перший паспорт
громадянина України у Центр «Віза» («Центр Дії»).

МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ВАС! 

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»(«Центр Дії»),
e-mail: 
[email protected],

                                                                                               http://viza.kr.gov.ua/

 

29 листопада 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради