Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Юрій Вілкул: «Соціальний працівник - одна із найгуманніших професій. Тому що ви несете добро, допомагаєте людям у складних життєвих обставинах»

Створено: 2015-10-29 15:19:18Оновлено: 2015-10-29 15:26:39

У Кривому Розі працює більше трьох тисяч соціальних працівників. Напередодні професійного свята вони приймали теплі вітання та щиру подяку за працю, увагу і турботу до людей, своїх підопічних. «Соціальний працівник - одна із найгуманніших професій. Тому що ви несете добро, допомагаєте людям у складних життєвих обставинах. Особливої підтримки потребують наші пенсіонери, інваліди, ветерани. Зараз, у цей непростий час, на ваші плечі лягли і інші важливі завдання, - підкреслив на урочистому прийомі до Дня працівників соціальної сфери міський голова Юрій Вілкул,- передусім, це - величезна робота з призначення субсидій, підтримка учасників АТО, переселенців. І ви плідно працюєте по кожному із напрямків».

 Кривий Ріг займає лідируючу позицію на Дніпропетровщині з призначення субсидій. Вже прийнято документи у 80 тисяч сімей. Фактично, це втричі більше, ніж у минулому опалювальному сезоні.

 Понад рік Кривий Ріг приймає жителів Донецької та Луганської областей. З червня 2014 року у місто прибуло більше 13 тисяч переселенців. А це також великий фронт робіт: оформлення пенсій, виплати допомоги по безробіттю, вирішення питань з працевлаштування, супроводження родин з дітьми, тощо.

При міському управлінні соцзахисту створений Інформаційний центр, який займається наданням допомоги учасникам АТО. Щодня сюди звертається десятки людей.

 У 2015 році на програму соціального захисту окремих мешканців Кривого Рогу з міського бюджету виділено понад 25 млн .грн. За рахунок коштів програми встановили 4 пандуси для людей, які пересуваються на інвалідному візку і проживають на першому поверсі багатоповерхівок. В цілому, збудовано 13 таких пандусів. У місті діє проект «Соціальне таксі».

 «Безумовно, проведена велика робота, але багато ще потрібно виконати. Переконаний, спільними зусиллями, завдяки вашому професіоналізму, відданості справі, небайдужості та людяності ми не зупинимось на досягнутому і будемо рухатись далі. Працювати для наших мешканців»,- підкреслив Юрій Вілкул.

 Міський голова вручив кращим з кращих обласні та міські грамоти. Нагрудного знаку «За заслуги перед містом» III ступеню удостоєна Наталія Новосілецька, директор будинку милосердя «Затишок». Ветерану соціальної служби Леоніду Паламарчуку мер вручив нагрудний знак «За заслуги перед містом» I ступеню. Відтепер Леонід Михайлович - Повний кавалер високої міської відзнаки.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(056)440-04-32,
mediakrivbass@ukr.net


 

29 жовтня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради