Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

На вірність українському народові урочисто присягнули курсанти Криворізького навчально-наукового інституту Донецького державного університету внутрішніх справ

Створено: 2023-09-29 15:15:28Оновлено: 2023-09-29 15:18:33

29 вересня у Кривому Розі 80 першокурсників ДонДУВС вперше одягли поліцейські жетони та присягнули на вірність українському народу.

В.о. міського голови Юрій Вілкул, керівництво правоохоронного блоку області та міста взяли участь в урочистостях з нагоди складання Присяги курсантами Криворізького навчально-наукового інституту Донецького державного університету внутрішніх справ.

З важливою подією першокурсників привітав в.о. міського голови Юрій Вілкул: «Кривий Ріг продовжує зміцнювати оборону міста на всіх напрямках, в тому числі виховуючи гідну зміну у рядах захисників правопорядку. Сьогодні 80 криворізьких курсантів, майбутніх поліцейських прийняли для себе важливе та відповідальне рішення бути вірними службовому обов’язку й служити та захищати Український народ. Дев’ять років тому через події на Сході країни Кривий Ріг прийняв заклад до мережі вищої освіти міста. І за роки роботи у нашому місті, університет підготував чимало кадрів для правоохоронних структур міста. Впевнений, що і серед сьогоднішніх першокурсників є ті, хто продовжить свій професійний шлях на Криворіжжі. Разом ми здолаємо ворога й неодмінно здобудемо Перемогу!», - сказав Юрій Вілкул.

На сьогодні Донецький державний університет внутрішніх справ є одним із провідних вищих навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ України. Університет має два навчальні корпуси. У складі КННІ діють два факультети, які мають у своїй структурі 7 кафедр та забезпечують підготовку поліцейських і юристів на денній та заочній формах навчання. За роки роботи університет має практичний досвід підготовки висококваліфікованих правоохоронців, розвиває освітньо-наукову діяльність та розширює спектр напрямів підготовки майбутніх спеціалістів.

Проректор університету-директор КННІ ДонДУВС Пилип Єпринцев сказав: «Сьогодні, 365 першокурсників ДонДУВС з 22 областей України складають Присягу на вірність українському народу: 285 курсантів – у місті Кропивницький, 80 – у місті Кривий Ріг. Вони обрали шлях служіння інтересам суспільства та держави в лавах Національної поліції України. Сподіваюсь, що ці 80 курсантів-першокурсників за 3-4 роки нестимуть службу в підрозділах Національної поліції України саме на території нашої області та міста, адже більшість з них – це мешканці Кривого Рогу. Вітаю курсантів та курсанток першого курсу зі складанням Присяги та бажаю гідно нести звання співробітника Національної поліції України».

З нагоди складання Присяги у фойє університету відбулося відкриття фотовиставки «Час викликів, випробувань та надій». Фотосвітлини відображають наслідки ворожих обстрілів та реалії роботи поліцейських в умовах війни. Це проєкт Головного управління Національної поліції в Запорізькій області та Донецького державного університету внутрішніх справ покликаний показати суспільству героїчну службу правоохоронців, завдання яких вийшли поза межі звичайного поліцейського сервісу та набули напівбойового характеру.

29 вересня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради