Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Ю. Вілкул: Кривий Ріг - місто, у якому з турботою ставляться до старшого покоління. Навіть в умовах війни збережені всі виплати за міською Програмою соціального захисту, працюють всі територіальні центри й навіть знову запрацював для нашого золотого покоління Університет третього віку

Створено: 2023-09-29 15:19:05Оновлено: 2023-09-29 15:22:00

Напередодні Дня ветерана та Міжнародного дня людей похилого віку, який відзначають 1 жовтня, в.о. міського голови Юрій Вілкул зустрівся з представниками старшого покоління криворіжців. Це – ветерани праці, Другої світової війни, афганці, діти війни.

У Кривому Розі проживає майже 450 ветеранів Другої світової війни, із них — 15 фронтовики, 54 тис. ветеранів праці, більшість з яких потребує допомоги та підтримки.

«Турбота про людей поважного віку є одним із пріоритетних напрямків нашої роботи. Сьогодні як ніколи нашої підтримки потребують ветерани війни та праці. Тож, соціальний захист у Кривому Розі забезпечується багатьма напрямами. Це - і доступні адмінпослуги, матеріальна допомога, надання пільг і компенсацій, соціальної підтримки. Навіть в умовах війни збережені всі виплати за міською Програмою соціального захисту.

Ми працюємо в тісному контакті з Криворізькою міською організацією ветеранів, однією з численних і відомих добрими справами не тільки на Дніпропетровщині, а й по всій країні. Більш ніж 30-ти річний досвід роботи організації довів її реальну спроможність вирішувати проблеми й важливі питання людей старшого покоління

Ви – гордість нашого міста, я вдячний вам за вашу мудрість, небайдужість, активну громадську позицію. Й зараз, у складний для всіх нас час, ми відчуваємо вашу підтримку. Разом ми здолаємо всі випробування й здобудемо Перемогу!», - сказав Юрій Вілкул

У місті працює уся соціальна інфраструктура: 8 територіальних центрів, будинки милосердя, які ні на мить не призупиняли роботу, увесь спектр соціальних послуг підопічні отримують вчасно і якісно. А деякі з них – прийняли до себе й вимушених переселенців. Чотири машини «соціального» таксі щодня безкоштовно доставляють малорухомих мешканців міста, у тому числі ветеранів, до місць призначення.

Також в Кривому Розі, за ініціативи голови Ради оборони міста О.Вілкула поновив роботу «Університет третього віку». Наразі майже 200 студентів «золотого» віку сіли за парти, щоб мати можливість адаптуватись у сучасному житті з його новітніми технологіями.

Другий рік поспіль коштом міського бюджету найбільш вразливі верстви населення міста забезпечуються продуктами харчування – вже надано 438 тисяч безкоштовних продуктових наборів. надається матеріальна допомога постраждалим за зруйноване та пошкоджене під час ворожих обстрілів житло, криворіжцям, які опинилися в скрутному становищі. Продовжується виплата допомоги: на лікування, особам, яким виповнилося 100 і більше років. І далі проводитиметься зубопротезування громадян пільгових категорій.

Кривий Ріг – єдине місто в Україні, яке запровадило безкоштовний проїзд в муніципальному електротранспорті для всіх мешканців та гостей міста без обмеження кількості поїздок.

Ветеран, Василь Суліма: «Ми дуже вдячні міській раді та Раді оборони за всю ту допомогу, яка нам надається. Окрема подяка за відновлення «Університету третього віку». Я переконаний, що вчитись необхідно все життя і вік для цього не перепона. Віримо, що наш життєвий досвід, енергія, оптимізм та активна громадська позиція будуть в нагоді нашій громаді. Дуже приємно, що про нас пам’ятають, навіть у воєнний час. Сподіваємось, що зовсім скоро настане довгоочікувана Перемога!»

29 вересня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради