Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Посол Республіки Вірменія в Україні В. Карапетян: Ми раді бачити дуже плідну та добру співпрацю між вірменською громадою та міською владою Кривого Рогу

Створено: 2023-09-29 12:31:10Оновлено: 2023-09-29 12:32:36

У Кривому Розі на запрошення міської вірменської громади ім. Григорія Лусаворича побував Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Вірменія в Україні Владімір Карапетян. В рамках візиту Посол зустрівся з керівництвом міста та відвідав вірменський культурний центр.

Перший заступник міського голови Євген Удод підкреслив: «Ця зустріч є важливим кроком у розвитку наших зв’язків і відображає спільне прагнення до співпраці та взаєморозуміння. Упродовж останніх років Кривий Ріг ефективно співпрацює з вірменською громадою міста за різними проєктами і підтримує її. Маємо ще одну пропозицію щодо співпраці – встановлення побратимських відносин з одним із вірменських міст, яке за своєю економічною структурою було б схоже на Кривий Ріг».

Присутній на зустрічі заступник міського голови, віцепрезидент Асамблеї європейських регіонів Сергій Мілютін зазначив: «Кривий Ріг розвиває відносини з європейськими регіонами через реалізацію проєктів в культурі, освіті, економіці та інших сферах, що просувають Україну в напрямку євроінтеграції. Створюючи зв’язки з одним з регіонів Вірменії, ми відкриті також і к спільним діям в рамках проєкту ЄС «Східне партнерство». Асамблея Європейських регіонів може стати ефективним партнером в розбудові продуктивної взаємодії між регіонами України та Вірменії. Зокрема в питаннях енергозбереження, модернізації інфраструктури, Ініціативи EU4digital, проєкту Erasmus+, економічного розвитку тощо».

Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Вірменія в Україні Владімір Карапетян сказав: «Ми раді бачити дуже плідну та добру співпрацю між вірменською громадою та міською владою Кривого Рогу. Раді були приїхати до вас на запрошення вірменської громади Кривого Рогу. Сьогодні в Кривому Розі ми відкриваємо пам'ятний знак Хачкар. Це пам'ятник, присвячений великим зусиллям вірменського та українського народу, війні в Україні та війні в нашому регіоні. І один із головних меседжів нашого візиту – ми маємо зробити все, щоб в майбутньому не було причин для створення таких пам’ятників. І другий наш основний меседж – бути поруч з вашим народом, бути поруч з тими, хто творить історію України, і висловлювати підтримку з боку нашої влади, підтримку вірменського народу Україні».

Присутні на зустрічі Маркос Оганесян, голова Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви, та представники Криворізької вірменської громади подякували керівництву міста за всебічне сприяння у проведенні заходів з відродження духовних цінностей, збереженню національних традицій, всебічну підтримку вірменської громади у місті.

Після офіційної зустрічі делегація Посольства Республіки Вірменія, керівництво міста, представники Криворізької вірменської громади взяли участь в урочистому відкритті пам’ятника «Пам’яті невинних жертв вірменського та українського народів» на території вірменського культурного центру у Металургійному районі.

«Я хочу передати слова великої шани від імені керівника міста Юрія Вілкула, від імені голови Ради оборони Кривого Рогу Олександра Вілкула. Важкі часи в нашій країні, важкі часи у Вірменії, але ми разом, і сьогодні в знак нашої сумісної роботи, нашого сумісного прагнення миру буде відкриватися знак на честь безвинних жертв вірменського та українського народів», – сказав Євген Удод.

Посол Республіки Вірменія в Україні зазначив, що його співвітчизники живуть на цій землі вже тисячу років і беруть активну участь у житті України. «Багато вірмен служать зараз і в лавах ЗСУ, і добровольцями, і просто підтримують фронт усім необхідним. Бажаю українському та вірменському народу миру, добробуту та менше приводів у майбутньому для встановлення пам'ятників жертвам», – сказав Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Вірменія в Україні Владімір Карапетян.

Пам’ятник було встановлено за ініціативи Криворізької вірменської громади ім. Григорія Лусаворича. Освячення пам’ятника здійснив Маркос Оганесян, голова Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви.

 

29 вересня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради