Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ю. Вілкул: У цей час воєнних випробувань ми підтримуємо та допомагаємо людям поважного віку. У місті збережені всі виплати ветеранам, передбачені міської Програмою соціального захисту

Створено: 2022-09-29 13:49:38Оновлено: 2022-09-29 13:52:17

У Кривому Розі проживає майже 300 ветеранів Другої світової війни, із них – 21 фронтовик, 65 тис ветеранів праці та Повних Кавалерів ордена Трудової Слави, Героїв України, більшість з яких потребує допомоги та підтримки. Напередодні Дня ветерана та Міжнародного дня людей похилого віку, який відзначають 1 жовтня, в.о. міського голови Юрій Вілкул зустрівся з представниками старшого покоління криворіжців –  золотим фондом Кривбасу.

«Ми завжди з особливою турботою, повагою та шаною ставимося до літніх людей, до ветеранів Другої світової війни, афганців, дітей війни, ветеранів праці. У цей складний час воєнних випробувань ми підтримуємо та допомагаємо людям поважного віку, адже вони виборювали перемогу в жорстоких боях, а потім на трудовому фронті відбудовували і розвивали наш Кривий Ріг.

Попри воєнний стан у нас збережені всі соціальні виплати та адресні допомоги ветеранам. Серед яких: виплати до пам’ятних дат, допомога на проведення капітального ремонту житла. Ми разом з військовою адміністрацією докладаємо зусиль, аби кожна людина у нашому місті, яка потребує допомоги, її отримала. Така підтримка зараз особливо потрібна людям поважного віку. Тому, коштом міського бюджету їм надається допомога у вигляді продуктових наборів»,- зазначив Юрій Вілкул, в.о. міського голови.

Місто постійно приділяє увагу соціальній підтримці воїнів-інтернаціоналістів та членів їх сімей. Це - і одноразові виплати воїнам-інтернаціоналістам та членам сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій, і щомісячні виплати особам з інвалідністю та сім’ям загиблих (померлих). У місті триває виплата матеріальної допомоги в розмірі 20 тис грн ветеранам, житло яких потребує проведення капремонту. У місті збережений безкоштовний проїзд в муніципальному транспорті для всіх містян. Також, у Кривому Розі впроваджений важливий та необхідний проєкт для криворіжців «Соціальне таксі». Він дає можливість людям з обмеженими можливостями дістатися в будь-яку частину міста.

У Кривому Розі, за підтримки міської влади, працює одна з кращих в Україні міська ветеранська організація. Її Голова Микола Дабіжа подякував очільнику міста та Військовій адміністрації за турботу і піклування про людей похилого віку.

«Ми пишаємося тим, що зберегли для нащадків найкращі національні традиції, передавали свої знання та досвід, допомагали робити перші кроки на шляху опанування професії, навчали молодь долати труднощі та бути патріотами своєї країни. Ветерани - це люди, найбільшим багатством яких є досвід, знання, вміння та мудрість. Зараз, коли в країні війна, наше рідне місто Кривий Ріг це - фортеця! Від імені всіх ветеранів та особисто від себе, я вдячний міській владі, раді оборони міста та військовій адміністрації Кривого Рогу за допомогу та підтримку людей старшого покоління. Ми - ветерани відчуваємо себе захищеними та потрібними, а це – найголовніше, у нинішній важкий час», - сказав Микола Дабіжа.

«Теплі слова вдячності - ветеранам війни, праці, пенсіонерам, всім поважним мешканцям Кривого Рогу за внесок в розвиток міста, за багаторічну добросовісну працю та життєву мудрість. В цей нелегкий для країни час ми всі згуртувалися, як сталевий кулак, і даємо відсіч агресору. Наші військові надійно утримують оборону Кривбасу, а ми, кожен на своєму місці, тримаємо фронт і робимо все для наближення Перемоги!»- підкреслив Юрій Вілкул.

29 вересня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради