Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Кривий Ріг в жалобі: в день пам’яті загиблих під Іловайськом містяни поклали квіти до пам’ятника воїнам АТО

Створено: 2019-08-29 10:33:37Оновлено: 2019-08-29 10:36:12

Кривий Ріг - перший в Україні запровадив День пам'яті загиблих під Іловайськом. І це - єдине українське місто, в якому важлива для кожного українця подія внесена до Статуту міста.

29 серпня, в п’яту річницю Іловайскої трагедії, сотні криворіжців прийшли до пам'ятника воїнам АТО в Меморіальному комплексі. Люди несли квіти та хвилиною мовчання вшанували память полеглих бійців. В Іловайському «котлі» загинуло більше тисячі військовослужбовців. За весь час проведення військових дій на Сході країни у боях під Іловайськом армія понесла найбільші втрати.

Звертаючись до земляків в.о. міського голови –секретар міськради Сергій Маляренко підкреслив: «Минуло п’ять років, але біль та смуток не вщух у серці кожного з нас. Ми пам’ятаємо і низько схиляємо голови перед воїнами, які поклали своє життя задля миру та спокою у рідній Україні. Це – непоправна втрата і від імені мера Юрія Вілкула, депутатів хочу вкотре запевнити - місто шанувало, і завжди буде шанувати своїх героїв, допомагати їхнім родинам!!!».

Учасник бойових дій на Сході країни Валерій Крижов   зазначив: «Щоразу приходимо з побратимами до цього пам’ятника. Це -не просто ритуал, а поклик серця, святий для кожного з нас обов’язок. І взагалі, для нас символічно, що день пам’яті за загиблими під Іловайськом встановлений лише цьогоріч на державному рівні, а в Кривому Розі він давно є і занесений до міського Статуту!».

Кривий Ріг одним з перших в Україні прийняв міську комплексну програму підтримки учасників АТО, розпорядженням мера Юрія Вілкула був створений та працює Штаб допомоги криворізьким військовослужбовцям. На честь воїнів в Тернівському районі відкритий перший в Україні пам'ятник загиблим бійцям АТО. Другий памятник -меморіальний Хрест бійцям АТО зведений на алеї Слави в Металургійному районі.

29 серпня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради