Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі вшанували пам`ять воїнів, які загинули під Іловайськом

Створено: 2016-08-29 15:19:58Оновлено: 2016-08-29 15:22:14

У день другої річниці Іловайської трагедії у Кривому Розі поклали квіти до пам'ятника воїнам АТО. Участь в урочистій церемонії взяли секретар міськради Сергій Маляренко, голови районів, військовослужбовці, сім'ї загиблих.

29 серпня у Кривому Розі оголошений День жалоби за загиблими під Іловайськом бійцями. Криворіжці, представники міської влади, воїни АТО прийшли до меморіального комплексу в Металургійному районі, щоб віддати шану загиблим героям.

Секретар міськради Сергій Маляренко сказав: «Від імені мера Юрія Вілкула, депутатського корпусу, хочу щиро висловити співчуття родинам, які втратили рідних – синів, батьків, братів. Місто з особливою турботою ставиться до воїнів та їхніх рідних. Кривий Ріг один  з перших в Україні прийняв міську комплексну програму підтримки учасників АТО, був створений та працює Штаб допомоги криворізьким військовослужбовцям. Ця робота ведеться системно і буде продовжена».

Заступник голови Всеукраїнської організації учасників АТО Андрій Лещін сказав: «Ми прийшли вшанувати пам'ять героїв Кривого Рогу, які захищали нашу країну в той час, коли  й армії  як такої  не було. Вони тримали натиск ворога і завдяки їм сьогодні в нашому місті -  мирне життя».

«Криворіжці конкретними справами доводять свій патріотизм. Ми бачимо - місто надає реальну допомогу своїм землякам, як у зоні військових дій, так і тут - їхнім сім'ям. Така підтримка дуже важлива»,- підкреслив А. Ліщин.

Довідково:

Штаб допомоги криворіжцям - воїнам АТО створений в липні 2014 року. За цей час Кривий Ріг передав більше п'ятисот касок, бронежилетів, кілька тисяч комплектів натільної білизни, взуття. Солдати на передовій отримали сотні тон продуктів, медикаменти, обладнання, електрогенератори, інструменти, і т. д.

Також, у 2016 році в рамках міської Програми соціальної допомоги, створеної за ініціативою мера Юрія Вілкула та міської ради, солдати АТО і їх сім'ї продовжать отримувати адресну допомогу, спектр якої розширено.

У Кривому Розі учасникам АТО надається 50% знижка на житлово – комунальні послуги. Сім'ї загиблих учасників АТО на 100% звільняються від оплати послуг ЖКГ.

Для солдат АТО Програмою також передбачено:

- Виплата 500 грн сім'ям солдат АТО і сім'ям загиблих воїнів

- Виплата матеріальної допомоги-5 тис. грн. на реабілітацію та лікування

- Додаткова виплата матеріальної допомоги 1330 грн. на вирішення соціально-побутових проблем

- Безкоштовне харчування в дитячих садках  і школах для дітей солдат, які проходять службу АТО

- Безкоштовне оздоровлення дітей в літній період у комунальному таборі «Слава»

- Діти воїнів АТО безкоштовно навчаються в школах естетичного виховання

- Безкоштовний проїзд в комунальному транспорті – трамваї  та тролейбуси. В тому числі, до отримання посвідчення.

 


 

29 серпня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради