Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Представники міського штабу допомоги криворізьким військовослужбовцям, які виконують військовий обов’язок, передали черговий караван гуманітарної допомоги нашим землякам, які перебувають в зоні антитерористичної операції

Створено: 2014-08-29 16:49:04Оновлено: 2014-08-29 16:55:10

Географія поїздки була досить широкою і охоплювала північ, схід та центр проведення АТО. Криворіжці побували у 17 танковій бригаді, 40, 93, 20 батальйонах територіальної оборони. Безпосередньо, група на чолі з головою штабу Андрієм Гальченком вирушила на схід, представники «Самооборони Кривого Рогу» разом з волонтерами - до центру, на північ відправився вантаж від Жовтневого району.

«Як завжди - привезли нашим хлопцям найнеобхідніші речі. Попередньо, на засіданні штабу відпрацювали всі питання, пов’язані із забезпеченням наших бійців, - розповідає Андрій Гальченко, - передали 40 кевларових касок, берці, наколінники, форму, тепловізор, прилади нічного бачення, продукти харчування, засоби особистої гігієни, додатково відвезли хлопцям ще одну електростанцію. Відзначу, що дякуючи зусиллям всіх небайдужих криворіжців, робота міського штабу є ефективною. Я постійно на зв’язку із міським головою. Доповідаю про обстановку у місті та про результати діяльності штабу. Юрій Григорович тримає ці питання на особистому контролі, повністю володіє ситуацією і дає розпорядження, які необхідні для реалізації першочергових завдань штабу».

 У складі гуманітарного каравану були й 2 автомобіля. Техніку бійцям військових частин надали представники ГО «Самооборона Кривого Рогу». Це джип –пікап та «Камаз» самоскид.

 «Окрему подяку хочу висловити представникам Євромайдану. Вони зібрали та передали нашим хлопцям медикаменти, форму, продукти харчування, - зазначив Андрій Гальченко, - перед від’їздом разом із членами штабу побували у 17 танковій бригаді. Військові саме мали виїжджати в зону АТО і у них, практично, нічого не було. Ми передали розвідникам форму і берці, бронежилети. Для автобата придбали форму, берці, електростанції, необхідні інструменти»

 Зараз міський штаб активно займається комплектуванням наступної партії гуманітарної допомоги. Є заявки від 17, 93, 20, 42 бригад, члени штабу тісно працюють із командуванням гаубичної 2 артилерійської бригади, яка має вирушати в зону військових дій.

«Ми максимально зробимо все для того, щоб у військовослужбовців були необхідні засоби захисту, - наголосив голова штабу, - у наших хлопців сильний, моральний дух, але їм вкрай потрібна дієва матеріально-технічна підтримка! Місто і волонтери не в змозі охопити всі аспекти, конче необхідна підтримка держави!»

Відзначимо, що Кривий Ріг комплексно підходить до питання організації допомоги земляків - учасників АТО.На серпневій сесії прийнята міжгалузева програма підтримки родин військових, які служать в АТО. «Місто допомагає не лише бійцям на передовій, але й у тилу - їхнім рідним. Хочу підкреслити, що заходи, передбачені програмою - це лише перші кроки. Надалі робота буде поглиблюватися і розширюватися. Це питання знаходиться на посиленому особистому контролі Юрія Вілкула»,- зазначив голова штабу.

(056)440-04-32, mediakrivbass@ukr.net
polit
_krivoy_rog@mail.ru


 

29 серпня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради