Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Підприємці Кривого Рогу відзначили, що умови їх роботи кращі, ніж в Дніпрі та інших містах регіону

Створено: 2016-07-29 17:08:07Оновлено: 2016-07-29 17:11:39


Напередодні Дня працівників торгівлі, який буде відзначатися в неділю 31 липня, мер Юрій Вилкул зустрівся з підприємцями та привітав їх з професійним святом.

У торговельній сфері Кривого Рогу трудиться більше 70 тисяч працівників, у місті діє 8 тисяч об'єктів торгівлі і харчування. За п'ять років у Кривому Розі відкрито близько 600 нових об'єктів торгівлі та ресторанного господарства.

На зустрічі Тетяна Гордієнко сказала: «Об'єктивно – в країні криза і нам непросто, але умови роботи для підприємців у Кривому Розі кращі, ніж в Дніпрі та інших містах регіону. Для розвитку бізнесу в Кривому Розі важливі два фактори. Перший – збережена робота підприємств, а отже, у людей є гроші, щоб купувати товари і послуги. Другий – реальна підтримка місцевої влади. У Кривому Розі встановлена одна з найнижчих соціально-орієнтованих орендних плат в Україні на землю на об'єкти бізнесу з понижуючим коефіцієнтом 0,3».

 У 2015 році товарообіг роздрібної торгівлі та ресторанного бізнесу в Кривому Розі склав 30 млрд. грн. Криворізькі комерсанти беруть участь у муніципальних проектах «Найкраще – дітям», «Зігріємо турботою ветерана», допомагають у благоустрої рідного міста, підтримують воїнів АТО.

Під час виступу мер Юрій Вілкул сказав: «Місто підтримує і надалі підтримуватиме підприємців. Ми продовжимо нашу спільну роботу з розвитку комфортного бізнес-клімату в Кривому Розі. У місті створюються умови для цивілізованої торгівлі, ведення бізнесу. В тому числі, йде робота над створенням міні-ринків, павільйонів аби люди мали альтернативу для переходу від стихійної торгівлі, щоб і продавцям було зручно й для покупців безпечно».

Директор ПП «Піріт» Юрій Ліщина відзначив підвищення якості отримання підприємцями дозвільних документів та адміністративних послуг: «Муніципальний центр працює за сучасними стандартами. Ми спілкуємося з колегами й знаємо, що небагато міст мають такий рівень. Крім того, завдяки доступній для всіх електронній інформації на Криворізькому ресурсному центрі можна, не виходячи з дому, отримати необхідні дані підприємств міста, а безпосередньо з нашої діяльності - перелік об'єктів торгівлі та ресторанного господарства з якими ми можемо співпрацювати».

 До професійного свята 26 кращих представників торговельної сфери міста отримали нагороди та пам'ятні подарунки.


 

29 липня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради