Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ю.Вілкул: Забезпечення лікарень триває: інфекційна лікарня Кривого Рогу отримала нове діагностичне обладнання - рентген систему та апарат УЗИ

Створено: 2020-05-29 16:07:41Оновлено: 2020-05-29 16:12:50

Фінансування лікарень у містах України, згідно другого етапу медреформи з 1 квітня має здійснюватися Національною службою здоров'я України. Проте, з початку пандемії Кривий Ріг намагається максимально забезпечити лікарні міста усім необхідним для боротьби з інфекцією, приділяючи особливу увагу опорним лікарням. У Кривому Розі інфекційна лікарня визнана базовою для лікування пацієнтів на коронавірусну інфекцію COVID-19. У найкоротші терміни вона була підготовлена для надання допомоги 200 пацієнтам одночасно.

«З перших днів епідемії ми отримали максимальну допомогу і від міста, і від благодійних фондів. У найкоротші терміни не тільки були забезпечені всім необхідним, але і був створений резерв засобів захисту, ліків, тощо. Зараз ми отримали апарат  ультразвукової діагностики та мобільну рентген систему. Ця техніка нового покоління, яка дозволить діагностувати у пацієнтів внутрішні зміни та якісно обстежувати легені й отримувати зображення в цифровому форматі. Техніка зручна і мобільна, що дозволить використовувати її для хворих у тяжкому стані. Й, що важливе, вона має низький рівень опромінення й менш шкідлива для пацієнта та медперсоналу», - сказала Олена Партоєва, в.о. директора інфекційної лікарні. 

За кошти, виділені містом на боротьбу з COVID-19, для інфекційної було придбано: засоби індивідуального захисту, дезінфікуючі засоби, водонагрівачі, рециркулятори, стерилізатор паровий, холодильники, електрокардіограф, дефібрилятор, напівавтоматичний біохімічний аналізатор, будівельні матеріали для поточного ремонту. Для підвищення захисту медиків та відвідувачів медзакладу встановлено три нові системи аерозольного знезараження.

Інфекційна лікарня отримала чергову допомогу - сучасне, мобільне обладнання за рахунок задіяних містом фондів  обласного бюджету. Наразі нове обладнання, що поступило до інфекційної лікарні проходить етап пусконалагоджувальних робіт та водиться в експлуатацію. Завдяки такому сучасному обладнанню інфекційна лікарня вийде на новий рівень надання допомоги інфекційно хворим.

«Нещодавно Кривий Ріг прийняв на баланс лікарні другого рівня, в тому числі інфекційну лікарню. До цього ці лікарні були обласними – і прийняли ми їх у такому стані, який він був. Ми вже почали наводити лад в них. Так, розпочата реконструкція 4-х поверхової будівлі окремого корпусу інфекційки. Після завершення всіх робіт, буде проведено оснащення й матимемо новий сучасний підрозділ лікарні. Необхідний фінансовий ресурс закладений у міському бюджеті і навіть в умовах карантину роботи не припиняються. Ті медичні питання, що належать до компетенції міста, ми виконуємо на 100%», - зазначив Костянтин Мурашко, начальник управління охорони здоров'я.

Також, з резервного фонду міста були виділені кошти на придбання: 24 апаратів штучної вентиляції легень, 10 систем моніторингу фізіологічних показників, 10 дозаторів автоматичних, насос інфузійний МР-30 інфузомат, 6 ліжок реанімаційних з електроприводом, швидких тестів для діагностування коронавірусу COVID-19, лікарські засоби на подолання COVID інфекції, набори  для  забору  матеріалів  та  пробірки  типу «еппендорф», аквадистилятор та засоби індивідуального захисту.

29 травня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради