Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Щороку 28 квітня відзначається Всесвітній день охорони праці

Створено: 2024-04-29 14:24:17Оновлено: 2024-04-29 14:27:02

Це міжнародний день, що відзначається в системі Організації Об'єднаних Націй щорічно починаючи з 2003 року.

Ідея проведення Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам'яті загиблих працівників, уперше проведеного американськими та канадськими робітниками в 1989 році в пам'ять про працівників, які загинули та отримали травму на виробництві.

На теперішній час більш ніж в 100 країнах світу у цей день проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці.

Міжнародна організація праці ініціювала відзначення цього дня для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, адже створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці.

Щороку Міжнародна організація праці відзначає цей день в контексті актуальної теми, пов'язаною з безпекою та гігієною праці.

 У 2024 році це – «Забезпечуємо безпечну та здорову працю

вже зараз в умовах зміни клімату».

Оскільки зміна клімату посилюється, працівники в усьому світі піддаються підвищеному ризику впливу таких небезпек, як надмірна спека, ультрафіолетове випромінювання, екстремальні погодні явища, забруднення повітря, трансмісивні хвороби та агрохімікати.

Цей день звертає додаткову увагу на те, що забезпечення безпечної та здорової праці в умовах зміни клімату – це важливе завдання, яке потребує спільних зусиль. Це постійна робота, яка не повинна ні на мить припинятися. Цю думку важливо донести до всіх, хто відповідає за життя та здоров'я працівників, і День охорони праці — гарна нагода для цього.

 

Департамент соціальної політики

виконкому Криворізької міської ради

 

29 квітня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради