Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

На 4-му Зарічному проводитимуть Дні мікрорайону

Створено: 2021-03-29 12:15:00Оновлено: 2021-03-29 12:16:51

Заплановані спільні роботи мешканців та комунальних служб з благоустрою мікрорайону. Щоб домовитися про оптимальні форми, терміни, обсяги робіт, воркшопи з жителями провів глава Фонду розвитку Центральної та Східної Європи Кшиштоф Лонтка (KrzysztofŁątka).

У нинішньому воркшопі з польським експертом взяли участь жителі 4-го Зарічного, які на минулих зустрічах заявили про бажання й готовність брати активну участь не тільки в обговоренні проєкту, а й у конкретних роботах з благоустрою.

На майбутніх Днях мікрорайону в квітні заплановано прибирання й вивезення сміття, озеленення, ремонт лавок, огорож тощо. А також у рамках Днів мікрорайону мешканцям представлять для погодження проєкт відновлення та створення інфраструктурного каркаса мікрорайону  - доріг для технічного обслуговування (вивезення сміття, заїзду спецавтомобілів — пожежних і швидких) та руху людей.

Раніше Кшиштоф Лонтка вже провів серію громадських обговорень для виявлення проблемних питань, були зібрані та систематизовані пропозиції щодо розвитку 4-го Зарічного. В обговоренні проєкту взяли участь майже 500 осіб, у воркшопах — понад 200.

Наразі в рамках проєкту комплексного благоустрою 4-го Зарічного розробляють план відновлення й створення інфраструктурного каркаса мікрорайону, ремонту інженерних комунікацій. Наступний крок — ремонт доріг, зокрема з урахуванням габаритів вантажівок для вивезення сміття, заїзду спецавтомобілів, руху людей.

Нагадаємо, ініціатива Костянтина Павлова з комплексного благоустрою 4-го Зарічного — це перший в Україні проєкт, який стане результатом спільної роботи мешканців мікрорайону, експертів-урбаністів, соціологів та профільних фахівців міської влади. Рішення про те, що і як зроблять у мікрорайоні, ухвалюються на підставі побажань жителів. Вони беруть участь на всіх етапах — від збирання ідей, створення проєкту  до його реалізації та оцінювання якості робіт. Громадську думку щодо розвитку 4-го Зарічного послідовно досліджуватимуть упродовж усього 2021-го.

У реалізації проєкту беруть участь експерти-урбаністи з Європи. Раніше європейський експерт — Віце-президент SFB (Stiftung zur Förderung des Bauwesens) Фонду підтримки будівельної галузі (Німеччина) Торальф Вайзе, який має 30-річний досвід створення міських ландшафтів і громадських просторів у Східній Німеччині, Польщі, Чехії, обговорив з жителями 4-го Зарічного варіанти створення багатофункціонального громадського простору.

29 березня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради