Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Міністр у справах ветеранів: Дякую криворіжцям за те, що влада і громада багато роблять для вшанування наших героїв

Створено: 2021-03-29 10:40:25Оновлено: 2021-03-29 10:41:58

Під час робочої поїздки на Дніпропетровщину міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна провела низку робочих нарад у Кривому Розі. Наприкінці візиту очільниця міністерства на Алеї героїв поклала квіти до меморіалів криворіжцям, загиблих у боях на Сході України у 2014-2020 роках, під час виконання інтернаціонального військового обов’язку та ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

«Ви знаєте, в таких місцях завжди важко, тому що тут вшановують пам'ять саме загиблих героїв, - сказала Юлія Лапутіна. —  І ми знаємо, скільки жителів міста полягли за нашу Україну в цій українсько-російській війні. Мені дуже приємно, що місто вшановує цих героїв. А допоки буде пам'ять - вони будуть живі з нами, й допоки ми будемо розуміти, що вони полягли за Україну, ми не маємо її зрадити і маємо продовжувати відстоювати інтереси нашої держави».

Під час покладання квітів до пам’ятника загиблих під Іловайськом Юлія Лапутіна зазначила: «Цей пам‘ятник, який створений в пам'ять про подію в Іловайську, взагалі має таке символічне підґрунтя. Той, хто був у Донецькій області і бачив війну, зрозуміє, що таке ці соняхи, коли вони чорні. І це так символічно, що саме козацький хрест в основі пам’ятника, це місце козацької сили й шани нашим героям. Дякую містянам за те, що багато зусиль, і владою, і громадою, докладається до того, щоб ушанувати наших героїв».

29 березня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради