Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ДАЙДЖЕСТ ДІДЖИТАЛ-МЕСЕДЖІВ

Створено: 2021-03-29 12:02:25Оновлено: 2021-03-29 12:08:46

ВАША DIGITAL «ВІЗА» традиційно підготувала для Вас дайджест діджитал-цікавинок.

Мінцифри анонсувала про оголошення тендеру для розробників від Фонду Східна Європа та EGAP на оновлення платформи е-петицій до Кабміну. Мета — створити прикладний програмний інтерфейс для роботи із зовнішніми системами, завдяки цьому портал зможе інтегруватися з Національною платформою е-демократії «ВзаємоДія» — цифровим простором для комунікації людей з виконавчою владою.

Портал е-петицій дозволятиме українцям впливати на політичні рішення через звернення до Кабміну.

Ознайомитися з умовами участі та подати заявку можна на сайті EGAP до 18:00   5 квітня 2021 р. за посиланням!

Розпочався набір на Data Driven Journalism – безкоштовне навчання для журналістів і викладачів журналістики. Мета курсу – популяризування використання відкритих державних даних задля підвищення якості журналістських матеріалів, що розкривають факти корупції в Україні, та удосконалення навичок викладання журналістики у вищих навчальних закладах.

Курс буде корисним для:

  • журналістів національних і регіональних ЗМІ та фрилансерів (онлайн- та друкованих видань), які спеціалізуються на аналітичних матеріалах, розслідуваннях
  • журналістів (онлайн- та друкованих видань), які хочуть спробувати себе в дата-журналістиці
  • викладачів журналістики вищих навчальних закладів України

Реєстрація до 13 квітня за посиланням. Ознайомитись з програмою та етапами навчання можна на сайті курсу.

На цьому тижні Мінцифри та Vodаfone Україна підписали меморандум про співпрацю у сфері розвитку цифрової грамотності українського суспільства. Планується створення освітніх програм, присвячених цифровій безпеці, протидії кіберзагрозам та шахрайству.

А ще,  Мінцифри та студія онлайн-освіти EdEra підписали меморандум. Домовились співпрацювати у розробці освітніх матеріалів щодо цифрових навичок, а також у розробці сумісних інноваційних програм навчання щодо цифрових професій та цифрових навичок, з пілотними назвами «Цифровий коледж», «Цифрові професії».

У рамках національного проєкту Дія.Цифрова освіта планується навчити 6 млн українців цифрової грамотності за 3 роки.

Також з’явилась можливість завдяки Telegram-боту «Цифрограм. Твоя кібергігієна» пройти  експрес-тестування цифрових знань. Проєкт став частиною національної ініціативи «Європейський тиждень цифрової грамотності в Україні», яку проводить Мінцифра з партнерами.

Для початку тесту потрібно бути зареєстрованими в месенджері Telegram. Інтерактивний Telegram-бот дозволяє не тільки швидко перевірити рівень цифрової грамотності, але й отримати нові знання, оскільки містить роз'яснення, підготовлені фахівцями, до кожного запитання. Чат-бот також дозволяє поділитися отриманим результатом з друзями чи колегами.

Розробники планують періодично додавати у чат-бот нові тести та конкурси.

 

Діджитал цікавинкою є і те, що Мінцифри пропонує користува-чам Єдиного державного веб-порталу відкритих даних взяти участь в опитуванні розпорядників та користувачів відкритих даних. Заповнення анкети допоможе дізнатися більше про портрет типового користувача порталу, його основні потреби та побажання щодо розвитку сфери. Взяти участь в опитуванні можна за посиланням.

23.03.2021 Комітет цифрової трансформації провів першу онлайн-зустріч робочої групи, яка займатиметься розробкою законопроєкту про перехоплення телекомунікацій. Проведення перехоплення телекомунікацій за чітко окресленим спеціальним законом необхідне для успішної боротьби і попередження злочинів. При цьому він має передбачити надійні гарантії проти зловживань і несанкціонованих перехоплень телекомунікацій.

І наостанок, 24.03.2021 Кабмін ухвалив постанову, яка визначає порядок та умови надання субвенції для розвитку мережі ЦНАП. У 2021 році Міністерство цифрової трансформації планує запустити ЦНАП нової формації — Центри Дія.

Основні послуги, які стануть доступними для громадян:

  • адміністративні послуги;
  • консультації щодо онлайн-послуг;
  • комп’ютери з доступом до інтернету;
  • укладення договорів і угод щодо комунальних послуг;
  • консультації щодо бізнесу.

Супутні: безоплатна правова допомога; пошта; банківські послуги; прийом громадян головою тергромади; коворкінг-зона; кав’ярня.

ЦНАПи повинні стати портретом сучасної та інноваційної держави в кожній громаді.

Користуйтеся сучасними сервісами нового покоління

та чекайте на наступні дайджести від ВАШОЇ DIGITAL «ВІЗИ»

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail: 
[email protected],

http://viza.kr.gov.ua/

 

29 березня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради