Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Є чому повчитись іншим містам, - міністр Юлія Лапутіна про Криворізький реабілітаційний центр для ветеранів

Створено: 2021-03-29 10:37:54Оновлено: 2021-03-29 10:39:58

Досвід Кривого Рогу щодо підтримки ветеранів можна застосовувати й в інших містах

Під час робочої поїздки до Кривого Рогу міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна ознайомилась із інфраструктурою міста для медичної реабілітації, заняття спортом та соціальної адаптації ветеранів АТО/ООС, зустрілася з криворізькими військовослужбовцями, ветеранами і родинами загиблих та зниклих безвісти. Очільниця Міністерства особливо відзначила Криворізький центр реабілітації ветеранів.

«Одразу скажу: враження у мене дуже позитивні щодо захисту прав і взагалі опікування ветеранами в Кривому Розі. Ми плануємо обговорити конкретно по приїзду до Києва та   проаналізувати цей досвід, як можливо його застосовувати в інших регіонах України як модель, тому що у вас є достатньо позитивних прикладів як  фізичної реабілітації, так і психологічної, і  медикаментозної…», - сказала Юлія Лапутіна.

«Кривий Ріг став першим містом в Україні, що створив Центр реабілітації ветеранів. Його створено за кошти міського бюджету на базі Комунального закладу «Криворізька міська лікарня № 5» Криворізької міської ради». Він обладнаний сучасними медичними апаратами. В Центрі працюють висококваліфіковані працівники, які забезпечують проведення реабілітації учасникам бойових дій, рідним загиблих та померлих воїнів. За п’ять років реабілітацію вже пройшли понад 5 тисяч ветеранів та членів сімей загиблих», - зазначив заступник міського голови Сергій Мілютін.

Юлія Лапутіна підкреслила: «Мене вразив Центр реабілітації, й вразив не тільки обладнанням, але й натхненністю колективу».

Юлія Лапутіна нагородила працівників криворізького медичного закладу відзнаками Міністерства. Серед відзначених:

  • Лариса Олександрівна Мудра (заслужений лікар України, головний лікар КНП «Криворізька міська лікарня № 5» КМР);
  • Аліна Сергіївна Яловенко (лікар-терапевт Центру медичної реабілітації ветеранів війни);
  • Світлана Анатоліївна Волкова (медична сестра Центру медичної реабілітації ветеранів війни);
  • Наталія Іванівна Топтунова (молодша медична сестра Центру медичної реабілітації ветеранів війни).

29 березня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради