Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва оновлено функціонал подачі звернень до Центрів надання адміністративних послуг

Створено: 2024-02-29 12:11:31Оновлено: 2024-02-29 12:14:05

(коментує відділ з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконкому Криворізької міської ради).

У Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва (ЄДЕССБ) оновився функціонал автоматизованого робочого місця працівників ЦНАПів щодо реєстрації повідомлень про початок будівельних робіт та подачі декларацій про готовність об'єктів до експлуатації.

Працівники ЦНАПів можуть вносити звернення, якщо:

- Замовник будівництва не надав відомості, необхідні для заповнення форми документа: РНОКПП, адресу об'єкта будівництва, реквізити, обов'язкові для заповнення тощо;

- За результатами перевірки відомостей в ЄДЕССБ виявлено помилки, що унеможливлюють внесення відомостей до системи. Наприклад, неприпустимий клас наслідків або вид робіт, відсутнє затвердження проектної документації тощо.

У разі виявлення проблем працівник ЦНАПу зможе сформувати протокол про причини виникнення помилок. Після цього – надати Замовнику послуги їх усунення, без відправлення документа на розгляд органу державного архітектурно-будівельного контролю.

Також оновлення надасть змогу фахівцям ЦНАПів фіксувати факт звернення Замовника для отримання послуги, зменшити відсоток відмов по документах шляхом надання Замовнику послуги (інформації про проблеми, що наявні в документі).

 

29 лютого 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради