Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Сервіси Дії, які можуть бути у нагоді

Створено: 2022-12-28 10:46:20Оновлено: 2022-12-28 10:54:13

Центр адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії») завжди намагається бути у вирі подій і тому, робимо для Вас добірку сервісів Дії, які стануть у нагоді:

1. єДокумент– це документ, що посвідчує особу в період воєнного стану. Інформація, що ідентифікує особу та міститься в паспорті громадянина України та/або в паспорті громадянина України для виїзду за кордон, та/або в посвідченні водія, відображається в електронній формі разом з унікальним ідентифікатором (QR-кодом), який забезпечує перевірку зазначеної інформації. єДокумент  має  тимчасовий характер, пред’являється на електронному пристрої (смартфоні, планшеті), через мобільний застосунок Дія, без додаткового пред’явлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, містить  паспортні дані, реєстраційний номер облікової картки платника податків (надалі - РНОКПП), зареєстроване/ задеклароване місце проживання (згідно даних наданих до банку).

2. Е-посвідка на постійне та тимчасове проживання для іноземців. 

Щоб документ відображався в застосунку Дія, потрібно мати:

– біометричну посвідку на проживання, видану з квітня 2018 року;

– податковий номер (РНОКПП);

– смартфон із NFC-чипом;

– банківський рахунок для авторизації через BankID.

3. Витяг про місце проживання.  Для того, щоб згенерувати витяг у мобільному застосунку Дія необхідно:

– у розділі «Послуги» обрати «Довідки та витяги»;

– обрати послугу «Витяг про місце проживання» або  «Витяг про місце проживання дитини»;

– натиснути “Замовити витяг”.

Заява опрацьовується протягом кількох хвилин, і, якщо інформація про людину міститься в реєстрі, витяг буде сформовано. Також, його можна завантажити у мобільний телефон у PDF-форматі впродовж 24 годин.

Витяг містить наявну у відомчій інформаційній системі державної міграційної служби  інформацію про особу, адресу та дату задекларованого/зареєстрованого місця її проживання (перебування) або адресу й дату зняття з задекларованого/ зареєстрованого місця проживання (перебування), або відомості про скасування декларування/реєстрації/зняття з задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування).

Зверніть увагу! Для отримання  витягу про місце проживання дитини необхідно, щоб у мобільному застосунку «Дія» було додано до переліку документів свідоцтво про народження дитини.

4. Пошкоджене майно, в мобільному застосунку Дія можна подати заявку для відшкодування зруйнованого майна через російську агресію. Скористатися послугою можуть особи з українським громадянством, у яких з 24 лютого через військові дії було пошкоджено:

- приватні, садибні, дачні та садові будинки;

- квартири;

- іншій житлові приміщення, на які зареєстровано окреме право власності.

Для подання заявки про пошкоджене або зруйноване майно в  мобільному застосунку Дія необхідно:

- оновити мобільний застосунок Дія до останньої версії;

- у розділі "Послуги" обрати "Пошкоджене майно".

- вказати інформацію про пошкоджений об'єкт: прізвище, ім’я та по батькові власника, РНОКПП, контактні дані та інформацію про об’єкт, що було пошкоджено.

Після реєстрації повідомлення очікувати на інформацію про початок процедури оцінки та компенсації, що будуть визначені Урядом

 

Ми працюємо для Вас!

Отримуйте всі переваги «Цифрового світу» без черг та зайвої втрати часу!

 

 Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:

[email protected]

https://viza.kr.gov.ua


 

28 грудня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради