Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Мер Юрій Вілкул вручив ключі від капітально-відремонтованої квартири сиротам Віолетті і Денису Кравцовим

Створено: 2017-11-28 10:17:37Оновлено: 2017-11-28 10:21:47

Кривий Ріг - єдине місто в Україні, де за гроші міського бюджету капітально ремонтують квартири дітей-сиріт.

Під керівництвом міського голови шостий рік у Кривому Розі реалізується програма захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання. Важливою складовою програми є проведення капітальних ремонтів житла дітей-сиріт. За п'ять років системної роботи вже відремонтована 41 квартира дітей, позбавлених батьківського піклування, а також дітей-сиріт.

У спадок від бабусі Віолетта Кравцова та її брат Денис отримали двокімнатну квартиру в Центрально-Міському районі. Але стан її був мало придатний для життя підлітків. Тому, за дорученням Юрія Вілкула, їх житло увійшло до програми з ремонту квартир і в цьому році брат і сестра святкують новосілля в капітально відремонтованій квартирі.

«Ми і не могли мріяти про те, щоб зробити повний ремонт. Для нас це було б не підйомним, особливо в нинішній час. Щиро вдячні місту, меру Юрію Вілкулу за такий подарунок. Ми раді, що живемо у Кривому Розі », - сказав Денис Кравцов.

Вітаючи дітей з новосіллям, мер Юрій Вілкул сказав: «Питання соціального захисту криворіжців і особливо дітей, позбавлених батьківської любові й уваги, для нас - найважливіші. Ми допомагаємо таким дітям «стати на ноги». І питання житла має величезне значення. Квартири, які в спадок залишаються дітям, у багатьох випадках зовсім не придатні для проживання. Дитина не в змозі самостійно привести таку квартиру у порядок. Тому, всі витрати місто бере на себе. Як зараз не важко в економічному плані, ми знаходимо резерви в міському бюджеті і допомагаємо дітям».

Капітальні ремонти виконуються  в тих квартирах, де єдиними власниками є діти-сироти, або позбавлені батьківського піклування. Заявки на роботи подають райони. У них є списки дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, і вони вже вибирають квартири, в яких єдиними власниками і користувачами є саме діти-сироти. Крім них там не повинні бути прописані інші родичі.

До Нового року також буде закінчено ремонт квартири дітей-сиріт у Покровському районі.


 

28 листопада 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради